Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokságon, az északi házigazdák tükörsimán jutottak a negyeddöntőbe, ahol az egyetlen nem európai válogatott egyiptomiakkal küzdenek meg.

Eddig egészen lehengerlő volt a svédek teljesítménye a vébén, ellentmondást nem tűrően daráltak le mindenkit, akik az útjukba kerültek, köztük sajnos minket is. Teli vannak önbizalommal, hazai közönség előtt játszanak a tavalyi Európa-bajnokok. Jellemző az északi stílusra a gyors játék, a sok lerohanás gól, a brazilok elleni első meccsen kívül mindenki ellen harminc gól fölé mentek. Belső hármas nagyon erős, Gottfridsson, a tavalyi EB mvp-je, Johansson 9 méterről életveszély, szélen meg Wanne és Ekberg a két biztos kéz. A kapuban Palicka brutál jól véd, sok gyorsindítás kezdő láncszeme, nagyon pontosan indítgat hátulról.

Egyiptom Európan kívül a legjobb nemzeti együttes, másnak nagyon esélye sem volt továbbjutnia, ahogy az első körben megverték a horvátokat az sokat elárul róluk. Viszont a dánok ellen, a középdöntős csoportkör döntőjén meg az látszott, hogy ez az északi tempó még egy cseppet sok nekik, az első félidő felénél eldőltek a lényegi kérdések, és kb csak a dánokon múlt, hogy a végére még nem is tűnt olyan vészesnek az a vereség.

Összességében hazai közönség előtt nem tudom elképzelni, hogy megállnak a svédek egy komolyabb előny után sem, láthattuk a portugálok ellen, hogy a padon is minőségi kézilabdázók vannak, szerintem folytatódik a tendencia, és a harmincat felülről karcolják majd Gottfridssonék.

Svédország - Egyiptom: Svédország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp