A tizennyolcadik forduló nyitómeccsét a Red Bull Arénában rendezik, melyen a bajnoki címre hajtó Lipcse fogadja a kiesés ellen menekülő Stuttgart csapatát.

Elég jól indult a tavaszi szezonban a magyarok fémjelezte hazai csapat, ugyanis a Bayern ellen pontot szerzett, majd kiütötte a Schalke csapatát Gelsenkirchenben. A Gulácsi helyén védő Blaswich egyelőre jól látja el a feladatát, így még lőtávolon belül van akár az első hely is. Nkunku sérülése sem hátrány eddig a klubnak, a hétközi meccsen Dani Olmo gólja csodaszámba ment, így nem hiányzik a francia.

A meccs időpontjára az előrejelzések alapján akár apróbb havazás is elkezdődhet, 0 Celsius környékén lesz a hőmérséklet. Szedni kell tehát a lábukat a játékosoknak, ha nem akarnak lemerevedni.

A Stuttgart eddig feleannyi pontot gyűjtött csak mint a vendéglátójuk, Damoklész kardja ott lebeg a fejük felett. Hétközben egy buta kiállítás miatt a végén két pontot hagytak Hoffenheimben. Ha bent szeretnének maradni, akkor ezek nem férnek bele. Jónéhány játékosuk maródi, s ráadásul ezen a meccsen már az egy pont is bravúr lenne.

Mivel a Lipcse a legjobb hazai mérleggel bír, és a Stuttgart idegenben 4 pontot volt képes összevakarni, ezért azt gondolom, hogy hazai siker lesz. Azonban végeredményre fociban nagyon ritkán tippelek, ezért azt gondolom, hogy kétszer legalább mattolják majd Müller kapust. Ezt még ha a Stuttgart gólt rúgna, az sem befolyásolná.

RB Leipzig - VfB Stuttgart: RB Leipzig által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp