Egyetlen mérkőzéssel folytatódik pénteken a Bundesliga, ami elég szórakoztatóra sikerülhet. Nem lazsálnak a csapatok, már a harmadik fordulót kezdik a világbajnoki szünetet követően.

Marco Rose csapata továbbra is félelmetes formában tolja. Az sem hátráltatja őket hogy nem bevethető Gulácsi, vagy legjobb gollovojuk Nkunku hiszen előbbit Blaswich pótolja megfelelően, utóbbi hiányára pedig számtalan lehetősége van a mesternek (Andre Silva, Werner). Szoboszlai is jelentős szerepet tölt be és elsősorban a gólpasszaival hívja fel magára a figyelmet, illetve Olmo is elkepesztő formában van. Mind elől, mind pedig hátul Gvardiolek szinte hibátlanul teszik a dolgukat, piszok nehéz dolga lesz a kiesés ellen menekülő Stuttgartnak akár csak a pontszerzés is. Szerintem nem is fog összejönni nekik, túl erős ez a csapat most, ellenben velük akik a Hoffenheim ellen nem csak két fontos pontot buktak el a hajrában, hanem Ahamada játékát is nélkülözniük kell eltiltás miatt..

A Lipcse hazai pályán az egyik legkomolyabb mérleggel bír ugyanis még veretlenek (6-2-0) és nyolc találkozón 20 gólt verték. A Stuttgart ellenben idegenben még nem tudott nyerni a szezonban (0-4-4) és nem valószínű hogy6ez a sorozatunk ma szakadhatna meg.

Az egymás elleni mérleg is sokat mond. Kilenc egymás elleni összecsapásból hétszer a Lipcse örülhetett, két alkalommal pedig pontosztozkodás lett a vége, azaz a Stuttgart még sosem verte ezt a csapatot.

Több gólos hazai győzelmet várok, ha a Schalke elleni teljesítményt nem is ismétlik meg, hármat lőni fognak Wernerék.

Tipp 3-0

RB Leipzig - VfB Stuttgart: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp