Könnyedén vette a gelsenkircheni akadályt az RB Leipzig, hatot rámoltak be az előző fordulóban Rose fiai a Schalke 04 alakulatának. Ma a VfB Stuttgartot fogadják Olmoék.

Elég döcögősen kezdte a szezont a lipcsei csapat, pont a VfB ellen hullajtották első pontjaikat, vendégségben. Bár az összecsapást uralni tudták, a gólok valahogy nem jöttek össze, így 1-1-re végeztek előző megmérettetésükön a felek. Ahogy telt-múlt a szezon úgy lett egyre jobb a lipcse is: Szoboszlai élete egyik legjobb szezonját futja (már most annyi gólpassza van, mint tavaly egész év alatt, bár a gólokkal még adós), a védelmük is igen masszív falat képez (hazai környezetben mindössze 6 kapott gól), bár Gulácsi kiesésével a tapasztalatlan Blaswich bizonyíthat, így azért jobbára egyszer legalább beveszik az RB hálóját.

Otthon tehát a lipcse abszolút uralja a Bundesligát, míg a Stuttgart igencsak szenved vendégként, 8 találkozón mindössze 4 pontot tudtak összekaparni (csak döntetlennel!). Valahogy nem állt össze még a gárda, a kiesőzónát éppen csak elkerülve Labbadia mesternek főhet a feje a mai találkozó előtt, abszolút nem irigylem. Összességében elmondható, hogy gyámoltalan futballt mutatnak be acélos alakulatok ellen, amire ma rátehet egy lapáttal a hazai közönség hiánya is Endoék számára.

Az energiaitalosok tehát a Schalke ellen megtalálták a góllövő cipőjüket, aligha hihetjük, hogy a pocsék formában lévő Stuttgart ellen kerüljön le róluk az a lábbeli. Alaposan kitömhetik ma ellenfelüket, egyébként legalább 2 gólt az elmúlt 16 találkozójuk mindegyikén tudtak szerezni, a Bayern ellenit leszámítva. Werner, André Silva ma garancia lehet a góllövésre. Gulácsi kiválása miatt biztosabbnak érzem a hazaiak góljaira tippelni, sima hazai siker helyett.

Tippem: 3-1.

RB Leipzig - VfB Stuttgart: RB Leipzig által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp