Csapnivalóan rossz szezont fut a Sevilla, ám minden bizonnyal bennmarad, mert nála is vannak gyengébbek a La Ligában. Az idény egyedüli pozitívuma az a csapat közönsége, aki a végsőkig hajtja az együttest. Kínkeserves győzelmet aratott Sampaoli gárdája a Cadíz felett, s most pedig a sereghajtó Elche érkezik a Ramón Sanchez-be.

Keresve se nagyon találunk rosszabb mutatókkal rendelkező csapatot spanyol honban az Elchénél. A statisztika mindent elárul: 18 forduló, hat pont, győzelem nélkül. Érdekesség, hogy a Sevilla hazai pályán rendre legyőzi az aktuális pofozógépet. Legyünk őszinték: Pablo Machin alakulatának több okból sincs reális pontszerzési esélye a 19. fordulóban. Mindkét csapat a kiesés ellen küzd, de míg a vendégekre gyakorlatilag papot lehetne hívni, addig a Sevilla minden pontszerzési lehetőségébe belekapaszkodik. A csapatok ugyanabban a hadrendben állnak fel, s a 3-4-2-1-es rendszerben az egyéni minőségek a hazaiak javára dönthetik a csatát. Az életéért küzdő sevillaiak mellet van egy őrült szurkolótábor, akik minden körülmények közt kitartanak.

Furcsán alakult a Cadíz elleni kulcsmeccs Rakiticék számára. Meg nem adott lesgól (gyönyörű csukafejes), az első félidőben, felboruló pálya, s végül egy büntetőből szerzett találat a végjátékban. Létfontosságú győzelem volt, aminek akkor lesz értéke, ha az eggyel gyengébb Elchét is sikerül bedarálni. A biztonság kedvéért hét közben kiesett a Király-kupából a Sevilla, így már csak a bennmaradásra kell koncentrálni.

Óriási a minőségi különbség a hazaiak javára: Ocampos, Rafa Mir, Rakitic, El Nesyri vagy Suso nem másodosztályú játékos. Kötelezően meg kell nyerniük ezt a meccset a liga leggyengébb együttesével szemben. Nagy szerencséjük, hogy a közönség mellettük lesz, és ha kell, akkor a 95. percben ők kiabálják majd be a győztes gólt a kapuba. A Sevilla idén képtelen felvenni a versenyt az élbollyal azonban nagy blama lenne, ha megégne ez a fix 1-es tipp! Nem is fog, bele kell kapaszkodni a lehetőségbe.

Sevilla - Elche: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp