Belekezdett rendesen 2023-ba Gasperini csapata. Rég nem látott mennyiségben termeli a gólokat az Atalanta, tök mindegy, hogy bajnoki, vagy kupameccs: a háló zörög! Most kapnak Bergamóba egy olyan Sampot, aki zsinórban háromszor kikapott, és a bennmaradást érő helytől 8 ponttal van leszakadva.

Nézzük a hazaiak brutális mutatóit! Öt idei tétmeccsen 30! gól született, ha pályán volt a Bergamasca (átlag 6!). A sorminta szerint: 4,3,10,7,6 találat. Nem tudom, hogy érdemes-e lebontani egyénekre az Atalanta játékát. Az biztos, hogy a korábbi látványos futball, még a Zapata/Muriel duó jóvoltából BL-menetelést ért. Az elmúlt hetek a csapat pár évvel ezelőtti fénykorát idézik, csak épp Lookman, Boga, De Roon vagy Hajlund a főszereplő. Nagy taps, és bravó Gasperininek, aki képes volt 1-2 év alatt újra felépíteni az együttest, aki ha így teljesít, odaérhet ebben a szezonban újra a top4-be. A cél elérésének érdekében át kell rohanni a szokásos módon az aktuális ellenfélen, a Sampdorián.

Úgy fest, hogy a Griffek után kapálnak a Blucerchiatti-nak is Genovában. Dejan Stankovic a Zvezda után elvállalta szeretet olasz klubját, azonban úgy fest, hogy a szív és a habitus kevés már ebben a bajnokságban. Egész egyszerűen nem elég jó a keret. A nagy tehetség Gabbiadini már 31 éves, míg az embernek az az érzése, hogy a csapat legjobb focistája még mindig a veterán Quagliarella.

Szerintem innen már nem fog tudni visszakapaszkodni bennmaradó helyre a Samp, és azt is nehezen tudom elképzelni, hogy pont ők állítják majd meg a dübörgő Gasperini hengert. Lehet, hogy próbál majd bunkerre játszani Stankovic, azonban ez az Atalanta fel fogja törni hamar a tömörülő védelmet, ugyanúgy ahogy eddig hétről-hétre tette. Hátrányban már kénytelen lesz kijönni a szorításból a Doria, s lehet, hogy talál majd egy gólocskát, de a hazaiakban benn van most minimum 3-4, lendületből! Meglepődnék, ha a 2,5 overt nem csinálná meg egyedül a bergamói alakulat.

Atalanta - Sampdoria: Gólok száma - Felett/alatt tipp