Ole Werner együttese kezdi elveszíteni a fonalat, erre pedig már két éve is volt példa, akkor a Werder egy jól sikerült ősz után a botrányos tavaszi játékának köszönhetően ki is zúgott a Bundesliga 1-ből. Most ettől még látszólag messze van a csapat hiszen a 11.helyen állnak, viszont az előnyük csupán öt egység az osztályozós helyen álló Bochum előtt.

A Bremen már a világbajnoki szünet előtt is bukdácsolt. Az alap elvárást hozták ugyan a harmatgyenge Hertha és Schalke minimális különbségű legyőzésével, viszont a nagyobbak ellen (Freiburg, Bayern, Lipcse) esélyük sem volt. A hideg zuhany viszont csak most januárban jött a Köln elleni 7-1-es zakóval ami után már elkezdhették kongatni a vészharangokat. Ez már kellően mély gödör amiből piszok nehéz lesz kikecmeregniük hiszen a sorsolásuk nagyon kemény mostanság. Az Union Berlin ellen is kikaptak nagy védelmi hibáknak köszönhetően, most pedig a liga egyik legjobb formában levő csapata ellen kéne borítaniuk a papírformát. Hát mit ne mondjak nem sok esélyük van rá. Felix Agu és Romano Schmid továbbra is sérültek így biztosan kimaradnak a mai napon.

Niko Kovac csapata valami fergeteges formába lendült. Csapata szeptember közepe óta nem kapott ki és sorozatban hat győzelmet számlálnak aminek köszönhetően már a Bajnokok Ligája pozíciók sem tűnnek elérhetetlennek, sőt.. 29 egységgel a 7.helyen állnak, de lemaradásuk a Freiburg, Dortmund, Frankfurt hármas előtt csupán két pont. tehát egy forduló alatt ledolgozható. A vb szünet előtti lendületük olyannyira nem hagyott alább, hogy a Freiburg-Hertha párosnak 11 gólt lőttek(!) és egyet sem kaptak. Ez félelmetes stat és nehéz elképzelni hogy a padlón levő Werder megtudná őket fogni. Kár bárkit is kiemelni a csapatból mert mindenki maximálisan meghálálja Niko Kovac bizalmát és nem elég hogy elől Windék szórják a gólokat, legeredményesebb játékosuk Baku szárnyvédő létére.. aki mellette rendre vissza is ér, nem véletlen kaptak utolsó hat meccsükön összesen 1 gólt..

Az utóbbi egymás elleni meccseik általában Wolfsburg fölényt hoztak, viszont legutóbb ősszel 2:2-re végeztek a felek.

Tipp: 1-3

Werder Bremen - VfL Wolfsburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp