Dagad a botrány Olaszországban aminek egyelőre a Juventus a vesztese, de a többi nagyobb gárda után is nyomoznak a szervek. A Gasperini legénység is érintett lehet az ügyben, de a csapat teljesítményén ez egy hangyányit se látszik, igaz még csak nemrég kezdődött a hajcihő.

Az Atalanta a világbajnokság előtt elég mély gödörben volt. Sorozatban bukták el a hatpontos rangadókat, kikaptak a Napoli, Lazio, Inter hármastól, sőt még a Lecce is megtréfálta őket. A vb-t követően viszont mintha egy egészen másik csapat futna ki a gyepre. Gasperini megtalálta a megfelelő felállást és taktikát ami valami elképesztő hatékony és újra azt az Atalantát látjuk mint akiket megszerettünk régebben. Kapnak ugyan gólokat hátul, de erre a támadósoruknak mindig van válasza, egészen hihetetlen mennyiségben lövik a gólokat. Öt meccsen húsz alkalommal zörgették meg az ellenfelek hálóit, amire tényleg nincsenek szavak. A Juventus ellen legutóbb szintén hármat vertek Lookman vezérletével aki nagyon előkelő helyen áll a góllövőlistán is annak a két góljának köszönhetően. Ma ismét egy könnyebb meccs elé néznek, hiszen a pocsék teljesítményt nyújtó Sampdoria lesz az ellenfelük, ráadásul hazai pályán.

A vendégek a Sassuolo elleni sikerrel kezdték az évet. Sokan úgy gondolták hogy az a győzelem meglendíti Stankovic csapatának szekerét, viszont ez vakvágány volt. A Napoli és az Empoli ellen is kikaptak, majd a még jó pozícióban álló ám szenvedő Udinese is elkente őket, így ott vannak ahol a part szakad. Sok gólt kapnak, de ami nagyobb gond hogy nincs egy épkézláb befejező csatáruk. A legutóbbi meccsen is több ziccerük volt, de képtelenek betalálni, 19 meccsen szereztek kemény 8 gólt, amennyit az Atalanta egy meccsen lőtt a múltkor.. Jónéhány hiányzójuk is lesz: Andrea Conti, Omar Colley, Manuel De Luca, Abdelhamid Sabiri és Simone Trimboli.

A csapatok között minden tekintetben szakadéknyi különbség van, az őszi meccshez hasonlóan minimum kettőt várok közé.

Tipp: 3-0

Atalanta - Sampdoria: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp