A két csapat az idei évben még nem hibázott. Mégis csalóka mérkőzésre számíthatunk, mert a vendég Dortmund játéka a győzelmek ellenére sem meggyőző.

A Bayer Leverkusen játéka sokkal magabiztosabbnak tűnik az évben. Mönchengladbachban győztek 3-2-re és odahaza a BayArenában intézték el könnyedén a Bochumot (2-0). Xavi Alonso edző megtalálta az ideális kezdőcsapatát, ami Patrik Schick hiányában a fiatal Adam Hlozek játékára épül, akit pedig Diaby és Wirtz támogat a középpályán. Kifejezetten jó nézni ezt a csatárjátékot, mivel nem statikus.

A Borussia Dortmund hiába győzött szintén az elmúlt két fordulóban, nagyon sok problémát lehetett felfedezni a játékukban. A legfontosabb a védekezés: a két középhátvéd nem működik jól együtt. Mats Hummels már lassú, Niklas Süle soha nem is volt gyors, és a VB megmutatta, hogy a modern futballra nem képes játékos, míg Nico Schlotterbeck felelőtlen. A kapus, Kobel pedig pedig szerintem nagyon középszer. Meglepő ezek után, hogy az Augsburg 3 gólt, míg a Mainz 1 gólt rúgott nekik? Nem. Ez a védelem mindenki ellen fog gólt kapni. A probléma gyökere mindig a középpálya, ahonnan Witsel távozásával nincs normális szűrő játékos. Ozcan erre nem képes, az látható. Amíg ebben nem lesz változás, addig futószalagon kapják a gólokat.

Nos, mi várható ebből a meccsből így? Hazai oldalon van egy kiváló formában lévő támadósor, míg vendég oldalon egy nagyon gyenge védekezés. Gólok! Már csak az a kérdés, milyen felosztásban látjuk azokat, és milyen időpontban. Az első félidő góljai és a hazai csapat góljai között kell szerintem választani. Az over 1,5 2.15, az első félidőben mindkét csapat lő gólt 3.40, míg a Bayer Leverkusen góljai over 1,5 1.89. Utóbbit érzem a legjobb választásnak, de meglep, hogy ilyen alacsony rá a szorzó. Végülis, egy életem, egy halálom, legyen ez! Szerintem a dortmundi védelem szét lesz szedve…

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund: Bayer Leverkusen által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp