Csütörtökön kezdetét veszi a 2023-mas Premier League, amely egy utazó cirkusz. Ahogy a Forma1-ben, úgy itt is a bohócok utaznak, az első állomás Belfast. A lebonyolítás hasonló, mint az előző évben, 8 résztvevő, egyenes kiesés, előre meghatározott ágak.

A belfasti eseményen egyből tutira mentek, a vb döntő 'visszavágója' jön MvG és Smith között. Más tét, de azért mégis egy visszavágó.

Van Gerwen a finálé után elismerte Smith győzelmét. Korrekt volt a kopasz, aki nyílván nem szeret kikapni, de tényleg korrekt volt. Aztán a vb után két torna Bahreinben és a Nordic Masters volt a program, mellette, közben pedig a játékosok többsége pihenni is elment a családdal. Smithnek nyílván volt dolga, itt-ott megjelenni, és ez a gyakorlástól vette el az időt.

Egyre inkább azt éreztem rajta, hogy nem jönnek úgy a triplák,egyre inkább lepte meg ezzel saját magát, és került negatív spirálba. A vb-győzelem után még vitte a flow, de mivel az áhított célt elérte, GS siker, aztán vb-győzelem, majd hirtelen elmegy a játék? Az olyan, mint amikor pornót nézel, aztán jön egy nem várt áramszünet. Egyszerűen paff, lefagysz, nem érted. Ezt láttam Smith arcán Dobey ellen (is). Tömegben sem hozta azt, amit szokott, ki is emelték a sport Tv-s közvetítésben, hogy az első 9 nyilas átlaga 100 alatt van, ami nála aztán tényleg nem megszokott, hisz ő az egyik legjobb a 180-ak termelésében. a vb-n is a legtöbb 180-as dobás kategóriában Smith kapta a legkisebb szorzót, nem véletlen. Viszont az űrdarts, az elment.

MvG meg eleve az a játékos, aki gyakran vált. Mondjuk tőle szokatlanul talán a Cross elleni Masters meccsen dobott 193-nál 180-at, de Cross már 36-on vagy 40-en volt, MvG pedig nem törődve a kerekítéssel, olyan de Sousa módra, 193-nál dobott 180-nat. Érezte, hogy az utolsó nyila, úgy volt vele, hogy miért ne. De ilyet tőle szinte sosem látunk. Olyat sokkal inkább, hogy két T20 után vált T19-re, amikor simán odaférne a 3. nyíl is. Csak azért, mert ő azt abban a századmásodpercben jobban érzi. MvG sosem csinált abból problémát, ha 180-ak tekintetében megverik.

Megnéztem, 6 legig tartó PL meccsen 3-4-5-6-5 volt a termés. Ráadásul úgy sem mentek 7,5 fölé 180-nakban, hogy az öt meccsükből 4-en kimaxolták a 11 leget, a maradék egyen is 10-et kijátszottak a lehetséges 11-ből. Nincs rá garancia, hogy itt nem lesz mondjuk 6-2, 6-3, gyors meccsek, szinte nincs is idő bemelegedni. Ez a két játékos meg tényleg extra, jól dobnak, jó sebességben, másfél perc alatt lejátszanak egy leget. Ráadásul ugye két jó kör, a harmadiknál már figyelni szoktak a kerekítésre, szóval nekem ezen a rövidke meccsen, látva Smith-t ismerve MvG-t, azért a 8+ 180 soknak tűnik. Nem mondom, hogy nem képesek rá, láttuk a vb-n azt az ominózus leget, de az olyasmi, ami beég, viszont a mindennapok még náluk sem arról szólnak, hogy a 180-nak maguktól jönnek. Én úgy látom, Smith picit jól lakott, ami érthető. Kell, hogy kicsit jöjjön neki a nihil, hogy ismét beletegye a munkát, hogy ismét éhes legyen. Hiába Micheal Smith valaki, a 180-nak még nála sem jönnek maguktól.

Smith, Michael - van Gerwen, Michael: 180-asok száma - Felett/alatt tipp