Csütörtök este ugyan nálam a darts Premier League lesz képernyőn, ám ha már a bukmékerek igazán kellemes kínálatot dobtak ki a Real Madrid - Valencia összecsapásra, vétek lenne kihagyni a tippelést.

Ahogy az irodák, úgy én is alapjáraton Real sikert várok a Bernabeuban este 9-kor startoló mérkőzéstől. A Valenciának még akkor is komoly feladat lenne legyőzni a fővárosiakat, ha kirobbanó formában lennének, ám a Denevérek mostanság ezt egyáltalán nem mondhatják el magukról. A vendégek ugyanis az elmúlt öt bajnokin mindössze egyetlen sikert értek el, amikor a Betist verték 3:0-ra a Mestallában. De ez a győzelem még a VB-t megelőző szünetben történt! 2023-ban mindössze egy Almeria elleni vereséggel felérő ikszre futotta tőlük hazai pályán (2:2). A hétvégén a Valladolid ellen szenvedtek 1:0-lás vereséget Cavaniék, így jelenleg csupán egyetlen pontra találhatóak a kiesőhelyektől.

Mindezek tudatában nem meglepő, hogy január 31-én menesztették Gennaro Gattusot, s ideiglenes megoldásnak megbízott edzőként Vorot ültetik a Madrid ellen a padra.

Minden adott tehát, hogy a Barcelonától fokozatosan leszakadozni látszó Real otthon bezsebelje a három pontot. Ancelottiék pazarul kezdték a szezont, ám az utóbbi időben be-befigyelnek náluk kellemetlen eredmények. Gondolok itt még a VB előtti Rayo elleni vereségre, a Villarreallal szemben elszenvedett blamára, vagy éppen legutóbb a Sociedad elleni hazai, gólnélküli remire. Mindezen elvesztegetett egységek nagyon sokba kerülhetnek majd a végelszámolásnál.

Ancelotti kerete egyébként kissé foghíjas, hiszen Mendyre, Alabára, illetve Lucas Vazquezre nem számíthat az olasz tréner. Rajtuk kívül elvileg mindenki hadrafogható állapotban várhatja a csütörtök esti mérkőzést, ami kulcsfontosságú is lehet, hogy valamennyire lőtávolságon belül maradjanak a Katalánokhoz képest.

Összességében számomra óriási meglepetésként érne, ha ez a szétesőfélben lévő Valencia pontot tudna rabolni a Bernabeuból. A Real a Sociedad elleni 0:0-t követően aligha hoz le otthoni környezetben még egy bajnokit rúgott gól nélkül, s erősen kérdéses, hogy a Valenciában van-e erő egyáltalán magára a találatra. Pláne azért is, mert úgy tűnik a vendégek támadósorából hiányozhat az a Justin Kluivert, aki az offenzív szekcióban Cavani mellett még a legpotensebb playere a Denevéreknek.

Számomra a legnagyobb kérdés az, vajon lesz-e a végeredményben legalább két gólnyi különbség a Madrid javára? Sokáig az underben gondoltam fogadás terén, mert bizony a bukik ott is alaposan hagytak értéket a piacon (3.5-ös határon főleg), végül erősebbnek érzem azt, hogy a Real itt most nyerni fog majd. A kissé kövérebb szorzó miatt pedig rámegyek a nagyobb különbségű hazai győzelemre.

Tippem: 2:0-ra nyer a Real

Real Madrid - Valencia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp