Látom, hogy két elemzés is született már erre a mérkőzésre, mégis szeretném leírni én is a gondolatom. Az én tippem, hogy a Real Madrid ismét a 2. félidőben fogja eldönteni a találkozót, mint azt megtette a BL előző szezonjában többször, és megette ebben a bajnokságban is.

A futballban kevesebb alkalommal esik szó a statisztikákról, mint a major sportoknál, ahol pedig túl sok. Az szembeötlő, hogy a Real Madrid a félidők végén szerzi a góljai zömét. Az első félidő utolsó 15 percében 8-at jegyzett, a második félidő utolsó negyed órájában pedig 11-et.

Torzítja a statisztikát, hogy a félidők végi extra percek, ami sokszor 6-8 is lehet, hozzáadják. Közben mégsem változtat a statisztikán, abból a szempontból, hogy a 2. félidős gólokhoz a 2. félidő ráadása is beleszámít, ami a cserék miatt mindig több, mint az elsőnél.

A Real Madrid több gólt lő, és több gólt is kap a 2. játékrészekben. Az ellenfél, a Valencia szintén a meccsek végén kapja a legtöbb gólt, de akkor is lövi. Az előző két bajnoki találkozójukon összesen 4 gól született a meccs utolsó negyed órás periódusában.

Miért tartom jó tippnek? Egyrészt azért, mert statisztikailag jól alátámasztható. Másrészt azért, mert a Real Madrid, ha vezetést szerez az első félidőben, a másodikban egy nyíltabb Valenciát kaphatunk, amely szerezhet szépítő gólt, de kaphat további találatokat is. Harmadrészt pedig azért, mert a Real Madrid képes álmosan kezdeni, és akkor újra a 2. félidőben kell nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre. A fővárosi csapatnak a Barcelona ellen folytatott küzdelemben elengedhetetlen az itt megszerzett három pont. Ez a tipp számomra attól független, hogy Gattuso az edző, Voro Gonzalez, vagy akárki más.

Real Madrid - Valencia: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp