A decemberi világbajnokság után nehezen rázódtak bele az újbóli darálásba az együttesek, ez érvényes volt a Bundesliga csapataira is, ahol a Bayern München listavezetőként például három 1-1 -es pontvesztéssel hozta a saját maga nyakára az Union Berlint és a Lipcsét (örömünkre mindkét üldözőnél, magyar érdekeltséggel), de a rengeteg nagy gólarányú 6 és 7 gólszámos meccseket is ennek a számlájára írom az első két "tavaszi" fordulóban.

A Daniel Farke vezette Mönchengladbach is két vereséggel nyitott, ezért is volt kulcsfontosságú a múlt hétvégi Hoffenheimben aratott fölényes 4-1 -es sikerük, ezzel talán nem csak a győzelmek útjára terelte vissza fiait, de a pályán is önbizalommal telve játszhatnak majd Jonas Hofmannék, aki egymaga két góljával ágyazott meg csapata említett sikerének.

Most a tökutolsó Schalke 04 látogat a Borussia Parkba. A Schalke két éve az egyik legrosszabb mutatókat produkálva zúgott ki a Bundesligából, ezek után biztosan jutottak vissza és joggal bíztak a szurkolók, ugyanez a csúfság csak nem történik meg velük. Nos Deja Vu érzésük lehet és rémálmaik, mert megint tök utolsó a gelsenkircheni csapat, alig gyűjtött pontot, a támadó játék pedig kritikán aluli, 14 gól 18 bajnokin.

Nincs könnyű helyzetben Thomas Reis, a legutóbbi fordulóban ugyan sikerült a Kölnt kordában tartani, de az egy megszerzett pont nagyon kevés a zárkózáshoz, annak ellenére is, hogy az üldözöttek is botlottak. Ráadásul most megint idegenbe mennek, ahol összesen két remit sikerült eddig összekaparniuk.

A Borussia most lépett a helyes ösvényre, odahaza az is benne van a pakliban, hogy a Hofmann, Stindl, Thuram fémjelezte támadógépezet kitömi és ezzel teljes letargiába dönti a kék sereghajtót.

Borussia Mönchengladbach - FC Schalke 04: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp