A 20. fordulóban a Barcelona csapata a Sevilla együttesét fogadja a Camp Nouban este 21 órás kezdettel. A Sevillának nem igazán ment a Barcelona ellen, az előző öt meccsén a katalán együttesnek csak egy gól rúgott.

A Sevilla-keret nagyon meggyengült a offseasonben,Koundé végül pont a Barcelonához került, pedig PL-kérői is voltak. Diego Carlos kötött ki Angliában, Fernando pedig sérülése miatt nem tudott játszani. Az argentín játékosok a világbajnokság miatt keveset adtak ki magukból, és az eltiltások a sérülések miatt a kiesés elkerülése lett az új cél.

A szezon közben érkezett Sampaoli mester, visszatért Bryan Gil és Ocampos, akiknek a távolléte sem a Sevillának, sem a karrierjüknek nem jött jól. A Sevillában felépíthetik magukat, itt ment nekik a játék.

Az andalúz csapatnak a pontszerzéshez a gólszerzésre is szüksége lesz, mert a Barcelonát nehezen lehet 0 gólon tartani. Dembélé Raphinha jól pótolta, Lewandowski visszatért az eltiltásból, Pedri és Gavi is játszik, de ahogy a Sevilla védelme nem ideális, a Barcelona védelme sem az. Koundé a szélen kénytelen játszani, kevés komfortos számára. Öngólt is szerzett a Betis ellen, bár ez nem a posztja miatt jött össze, csak egy rossz mozdulat.

Pique már nincs, ha Xavi rotálni fog, Garcia is a pályára kerülhet, de akár Mir, akár En-Neysri játszik éket a Sevillánál, a levegőben erősebb, mint Garcia. Garcia azért lehet hasznos, mert jól látja a játékot, így az első felpassz fontossága miatt lehet érdekes a szerepe, de védőként nem számít igazán jónak. Busquets lassú, gyakran kell lapot érően szabálytalankodnia.

A Sevillának az előző találkozói egészen jól sikerültek, 9 és 8 kaput eltaláló lövést tudott felmutatni a csapat. Bravúr lenne a pontszerzés, de ez a Sevilla egyre jobb formában van. Pontot is szerezhet, gólt is szerezhet, akár még nyerhet is.

A Barcelona a Betis ellen bepótolt bajnokin is játszott a héten, ellenben a Sevillával, amely erre a meccsre készülhetett.

FC Barcelona - Sevilla: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp