Ha ránézünk a tabellára az olasz pontvadászat 21. fordulójának csúcsrangadója előtt, azt láthatjuk, hogy a milánói csapatok közt mindössze 2 pont a különbség, na meg 3 helyezés. Formájuk alapján azonban ég és föld a szakadék.

Az Internél csak a más dimenzióban focizó Napoli teljesít jobban otthon, több, mint két gólt átlagolnak otthon Lautaroék. Egy-két meccses kilengésektől eltekintve egész stabilan szerepelnek idén, ráadásul a góllövéssel sincsenek hadilábon: Dzeko és Lautaro Martínez összesen már 18-at gurított az ellenfelek kapujába. Egyedül a fekete-kékek tudták ebben a szezonban elkapni a Nápolyt egyébként, tehát a Giuseppe Meazzában senki nincs biztonságban.

Na de nézzük a vendégeket. Nagyon rájár a rúd mostanában az AC Milanra. A nyáron Zalaegerszegtől (lol) elszenvedett vereségtől még mindig nem térhettek magukhoz: akkora volt az a maflás, hogy hiába kezdték parádésan szezont, az elmúlt hónapokban valami igencsak elromlott. Baljós jel volt már a szenvedés egy nem kimondottan erős BL csoportban, aztán a kiesés a szintén nem túl acélos Torino ellen a Coppa Itáliából. Nem álltak meg a lejtőn, legutóbbi 4 meccsükön 14-et kaptak, ebből 5-öt a Sassoulótól. Korábban sohasem kaptak még 9 gólt 2 meccs alatt a bajnoksában, ezt a negatív rekordot is sikerült megdönteni…

Az Internél egy alapember sem hiányzik, míg az AC Milannal Florenzi, Ibra, Maignan már régóta nincs, és már Tomori is kidőlt, viszont jó hír lehet, hogy Dest már bevethető lesz. Így sem hiszem, hogy a toldozott-foltozott Milan védelem megússza 2 kapott gól alatt az otthon remekül muzsikáló Inter ellen.

Tippem: 3-1.

Inter - AC Milan: Inter által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp