Február 14-én, ha jól tudom Valentin napján randevúzik a BL-ben a Bayern és a PSG. Nem lesz rossz meccs! Előtte pár nappal még bajnoki forduló vár a Münchenre, méghozzá egy elég könnyen elintézhető bajnoki.

A VfL Bochum ugyanis a liga egyik leggyengébb eleme, idegenben pedig egészen konkrétan a leggyengébb, még a gelsenkirchniektől is ótvarabb produkciót nyújt. A Bochum a 46 kapott góljából 29-et idegenben nyelt le. Az közel 3 kapott gól átlagban, legutóbb a Mainz ellen félidőre megvolt a benyelt 3 dugó, majd a második félidőben még kettő követte. A 10 idegenbeli meccséből a VfL egyet megnyert (Az FCA ellenit), de mellette a maradék 9 találkozón kikapott. A hazai pályán elért eredmények tartják egyelőre a vonal felett.

Adott tehát a Liga, sőt a világ egyik legjobb klubcsapata, és az a Bochum, amely idegenben kb esélytelen. Én azt hiszem, a München a lényegi kérdéseket meg akarja válaszolni a félidőre, lő 2-3 gólt, onnantól a 2. félidőben pedig jön a labdatologatás, amit megtör egy-egy ütemváltás. Kimmich piros lapja is a legjobbkor jött, ha valamikor, most belefér, hogy nem játszik. A München a remik után a Wolfsburg ellen már 4-et vágott, ősszel is lassan melegedett be, a vb után is döcögött a szekér, de ha formába lendül, biztos nem a Bochum lesz az, amely megállítja.

Ősszel (azaz inkább még nyáron) 0-4-gyel mentek a félidőre, a Bayern igazából játszott, mint macska az egérrel. Sané, Musiala, Koman vagy Gnabry nem könnyen tartható játékosok, az augusztusi találkozón sem volt ellenszere a Bochumnak, most sem nagyon lesz. Sokkal jobban jár, ha beletörődik a sorsába, kap 2-3 korai gólt, amitől Nagelsmann csapata is megnyugszik, aztán a BL-re gondolva nem forszírozza a további gólokat. Ha nagyon bealszik a Bayern, talán még egy szépítőre is futja majd. Talán. Félidőre még max koncentrációt várok, így én 2-0-t, 3-0-t képzelek el, mint félidei eredmény.

Bayern München - VfL Bochum: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp