A 20. fordulójához érkezett a német Bundesliga 1. küzdelemsorozata és kijelenthetjük, hogy a bajnokság toronymagas favoritja, a Bayern München a VB után újra megérkezett a német fociba. Több sztárcsapat, akik sok játékost adtak a válogatottaknak, csak küszködött a világesemény utáni bajnoki folytatással. Nem volt kivétel ez alól a bajor alakulat sem, de legutóbbi eredményei ( Mainz ellen 0:4 a kupában, Wolfsburg ellen 2:4 a bajnokságban ) arra engednek következtetni, hogy a listavezető ismét rátalált a gólzáporos győzelmek útjára. Ezt folytathatja soron következő bajnokiján, ahol a VfL Bochum lesz az ellenfele a müncheni Allianz Arénában.

Kisebb hullámvölgye után, mely leginkább döntetlenekben domborodott ki, újra hazai környezetben játszik a Bayern. Ez a tény, valamint az ellenfele minősége arra enged következtetni, hogy a hazaiak megpróbálják, a legutóbbi idegenbeli mérkőzéseikhez hasonlóan, már az első félidőben lezárni a mérkőzést. Ekkor kezdődnek Julian Nagelsmann kellemes gondjai, mert olyan bő és mély keret áll a fiatal szakvezetőnek a rendelkezésére, amelynél nehéz mellényúlni a támadószekciót illetően. Az előző fordulót gyomorbántalmak miatt kihagyó Eric Maxim Choupo-Moting, valamint az ifjú tehetség Jamal Musiala kihagyhatatlan ebből az alakzatból. Melléjük pedig szinte mindegy, hogy Müller, Coman vagy Sane csatlakozik, mindannyian gólerősek. Joshua Kimmich eltiltása nem befolyásolja a tippemet, mert az Ő pótlása megoldható.

Nem fut könnyű szezont Thomas Letsch csapata a VfL Bochum, de becsületükre legyen mondva, hogy az utóbbi időszak, leginkább hazai sikereivel, elmozdultak a kieső helyekről. Ugyanakkor idegenben töretlenül gyengék, és borzasztóan sok gólt kapnak. Legutóbbi idegenbeli mérkőzésük is K.O.-ba fulladt a Mainz ellenében (5:2), és félidőre már ott is belenéztek egy triplába. Most ahhoz a Bayern-hez látogatnak akiket majdnem napra pontosan 1 éve, igaz fordított párosításban, kiütöttek. Az első revans már megvolt a rekordbajnok részéről az őszi 0:7-tel. Most hazai pályán is ki kell engesztelniük a szurkolóikat Mülleréknek és ezt csak egy erős kezdés, mellett tudom elképzelni.

Bayern München - VfL Bochum: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp