A PSG és a Bayern BL-meccse papíron nem lehet rossz. Két sztárcsapat, tele sztár-játékossal. Mindkettő ahhoz szokott hozzá, hogy hazájában domináns, támadó focit játszik, lövi a gólokat. Lövi, viszont kapja is, idén mindkét csapatnak volt egy-két olyan találkozója, amire nem lehet büszke.

A PSG-nél nem lesz Mbappé, alapvetően ez probléma, mert Mbappé a világ legjobbja, ha góllövésről van szó. Önző, meg miegymás, de azért egy Mbappé, amikor a focival foglalkozik, az világklasszis szint. Messi zseni, és akkor rajtuk kívül is lehetne sorolni az erényeket, pl. Marquinhos és Ramos fejjátékát.

Viszont a PSG azért kapja is a gólokat, nem csak a jobb csapatoktól, de a kevésbé jóktól is. Hol hármat, hol kettőt, hol csak egyet a kupában. Sebezhető a Párizs, és ez tény. Bizonyítható tény.

A Bayernnél nincs kilences, Lewa nélkül nem ugyanaz a bajor csapat. Mané sérült, CM vagy lesz, vagy sem. Müller öreg. De mint jó megyeiben, az öreg mindig vagy elöl játszik, vagy hátul. Dörzsölt rutinróka. Mögötte a Musiala, Gnabry, Sané trió, esetleg Koman, na ők okozhatják a PSG vesztét. Kimmich és Goretzka távolról idegesítheti Donnarummát, vagy akár érkezhetnek a 2. hullámban, amikor a szélről visszafelé gurítanak Sanéék. Cancelo érkezésével Kimmich játszhat középen, Cancelo azért jó vétel, a Bayern eleve ritkán húz rosszal.

Kezd is összeállni a Bayern játéka, jó volt a forma időzítése, a közelmúlt találkozói már egész jóra sikeredtek. Főleg a Wolfsburg elleni vendégjáték, Cancelo gólpasszal, akiknek kellett önbizalom, betaláltak, hétvégén Gnabry is megzörgette a hálót, betalált Müller, simán benne van, hogy ezek nem simogatják majd egymást.

Eleve itt a világ legjobbjai lesznek a pályán, ezek minőségi játékosok egytől-egyig. Én úgy vélem, a négy félidő közül, amit letolnak, még itt a legkisebb a kockázat, mint egy jó kosármeccsen, amikor az első negyedben még nulla a védekezés, aztán ahogy haladunk a végjáték felé, úgy egyre nehezebb kosarat dobni. Tényleg kiváló játékosok sora a kreatív zónákban, simán sanszos, hogy minimum két gólt látunk már félidőig.

Azt meg csak remélhetjük, hogy Oliver és a VAR stáb nem hibázik, mint a hétvégén...

Paris SG - Bayern München: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp