Három mérkőzéssel folytatódik vasárnap a Bundesliga 21.fordulója. Hazai győzelmek várhatóak, viszont az időben utolsó meccsen nem a Leverkusen sikerét, inkább a mindkét csapat szerez gól opciót látom jobb választásnak. A két csapat között ugyanis mindössze egyetlen pont különbség van és egyikük sem tud igazán stabil teljesítményt nyújtani.

Xabi Alonso csapata eléggé jól kezdte a 2023-as évet. A Mönchengladbach elleni idegenbeli sikerrel(2-3), majd a Bochum is kénytelen volt meghajolni előttük (2-0). Ezt követően a Dortmundot is lefocizták, ellenben kikaptak (0-2-re), hiszen a focit köztudottan gólra játsszák, majd jött az Augsburg elleni blama (0-1) akik azért otthon sok nagy csapatot megtréfáltak az utóbbi időben. Egy héttel ezelőtt a Hoffenheim ellen ismét a szebbik arcát mutatta a csapat, nagyon simán győztek 3-1re ahol Hlozek, Andrich és Diaby is betalált.

Bár két vereség is becsúszott 3 siker mellett, nem rossz ez a csapat. A támadójátékuk bár nem idézi a korábban látott lehengerlő erőt, nem lehet rá panasz. Hazai pályán mindenképp várok tőlük gólt/gólokat, viszont egy fontos dolog mellett nem lehet elmenni, miszerint csütörtökön kemény EL meccset játszottak a Monacoval. Fordulatos meccsen kaptak ki 2:1-es előnyről a hajrában, ez mind fizikailag mind lelkileg odaverhetett nekik. A védelmük amúgy sem életbiztosítás, ezek után pedig nagyon adja magát hogy a Mainz betudja venni a kapujukat. Az a Mainz akik 2023-ban minden bajnoki meccsen szereztek gólt, pedig nem kutyaütő csapatok ellen játszottak.. Az Unionnak, Dortmundnak és Stuttgartnak egy gólt vertek, hármat az Augsburgnak és ötöt a Bochumnak. Van kraft ebben a csapatban és immáron nyolc napja erre a meccsre készülnek.

Ősszel idegenben 3:0-ra nyert a Leverkusen, ma ez nem lesz annyira sima.

Tipp: 2-1

Bayer Leverkusen - Mainz 05: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp