A Geta-Valencia találkozót mindig várom, mint ötödikes napközis az uzsonnát. Aztán néha nem azt kapom, amit szeretnék, de ilyesmit az amlített napköziben is megtapasztaltunk... Jó volt az.

A Getafe küzd a bambaság tényével. Egész elképesztő, Bordalás ezeket a favágókat kivitte Európába, persze picit más kerettel, Matával, Cucuval...-de a stílus, az egyedi volt. Aztán Bordalás és maga a filozófia, az a neoromán stílus, amit képviselt, azt vitte a Valenciához. Mint a legképzettebb kanadai favágók, forgácsoltak térdet, bokát, amit találtak. A Geta és a Valencia pedig őrzi a hagyományokat.

Írhatnék sok-sok statot., mennyi lap, mennyi piros lap volt az elmúlt 2-3 idényben, de nem írok. Igazából rengeteg, többször villant dupla piros, mint egy sem. Legutóbb, amikor a piros nem került elő, akkor is volt 12 sárga lap.

Melero Lopez vezeti, aki sokszor tartja magát, és nem durran el azonnal az első kisebb szurkapiszkánál, szóval lehet hagyja vagdalkozni a srácokat, de egy Geta-Valenciát nem nagyon lehet lapok nélkül vezeti. Lehet, hogy hosszú lesz az előjáték, de ez is csak olyan film, ahol bizony előbb-utóbb elő kell venni, és meg kell mutatni.

Sok dolog szól a gólok ellen, többek közt a két csapat nem létező támadójátéka. Egyik pocsékabb előre, mint a másik, de talán a nagy akaratnak ezúttal nem csak nyögés lesz a vége. Duro játszik Cavani helyett, jobb, mint Cavani, mert agresszívebb. A másik oldalon meg Ünal egyedül húzza a Geta szekerét két éve. Benne mindig van gól, elképeszető, hogy nulla asszisztálás mellett gólokat lő ebben a ligában.

Amire számítok, az a büntető, mert abban Diakhaby-ék jók, de igazából Musahék is harcolhatnak ki tizit. Öngól is sanszos Valencia meccsen, ahol akkora a káosz, mint a Túria-partján, ott simán benne van.

Melero egyébként érdekes spori, mert 11 meccset fújt idén. Az első 4 kivétel nélkül brutál gólzáport hozott, ő fújta a szezon gólrekordját hozó találkozót is, aztán mintha megtört volna valami, és jött zsinórban 9 bajnoki, ahol maximum 1 gól született. Utolsó 4 meccséből 3 volt 0-0...

Szóval a spori személye alapján under, de bakker, egyszer minden széria szakad. Bízom benne, hogy nem csak lapokból látunk sokat!

Getafe - Valencia: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp