Az ember óvatos lesz, ha sokszor megégeti magát. Én rendszeresen perzselem magam, mégis úgy érzem, egy-két kivételtől eltekintve nem voltak vállalhatatlan opciók.

Liverpool-Real Madrid, a BL-döntőt megismétlik, ezúttal egy picit más a tét, egy-oda visszavágós párharc első összecsapása. Az előző héten a BL-meccsek így értek véget: 1-0, 0-1, 1-0 és egy kakukktojás, 2-0. Bumm, hol vannak a gólok? Kézimeccsen, vagy nem is tudom. A fura, hogy azon a két meccse, amit néztem, ahol volt foci, ott sem nyílt ki a gólzsák. A Chelsea és a BVB találkozója talán az év legdinamikusabb meccse volt, amit láttam, mentek, volt lövés, helyzet, de gól nem igazán. Annyi helyzetből 6-7 gólnak kellett volna jönni.

A Liverpool nem fut jó idényt, 7 pontra vannak a BL-t érő negyedik pozíciótól. Mondjuk még mindig könnyebb a PL-ben odaérni a 4-be, mint BL-t nyerni, legalábbis így gondolom én, de hogy a BL-t sem adják fel, az zicher. Van Dijk újra csatasorban, nullázva is lett a Newcastle. Azért ha van Dij játszik, teljesen más a Liverpool, sokkal, de sokkal stabilabb. A Real Madrid fáradt (ahogy minden sztárcsapat), vb, bajnokik, kupa, szuperkupa, Klub vb, szinte azt sem tudják sokszor épp hol ébrednek fel. Nem is nagyon gálázik a Madrid, bár épp a Klub vb-én azért jöttek a gólok. Más kérdés, hogy pl. a 'pool védelme, meg védekezése azért picit más, picit erősebb...

A Real Madrid a BL-ben az előző szezonban sem nagyon akart focizni az első meccseken, rendre hátrányba került, aztán rendre jött a Kroos-Camavinga csere, meg Rodrygo. Kroos elvileg nem kezd, kisebb betegsége van, Rodrygo meg jöhet, de megmentő ő sem lesz mindig. Vini fáradt, Benzema sem annyira jó most, szóval amondó vagyok, megint jöhet egy underes meccs itt az egyenes kieséses szakaszban. Meg igazából a 'pool támadósora sem az már, mint volt a legendás Salah-Mané-Firmino trió. Kész csoda, látva ezeket a meccseket, hogy a 2.5 undert 2.00 felett megkapjuk, persze amilyen formát futok, simán lesz 3-1 félidőre... De a realitás szerintem az under, még 1.85 környékén is inkább arra tennék.

Liverpool - Real Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp