Lila rangadót rendeznek Kecskeméten, s a bukmékerek még mindig hitetlenek az újonccal kapcsolatban. Jó nevek vannak Újpesten, de igazán mégsem működik a csapat, ezért tartanak ott ahol. Kívülállóként megkérdőjelezném a 4-3-3-as szerkezetet, Kruscic mégis mereven ragaszkodik hozzá. Az egységesség diadalt ülhet ismét Széktón, szerintem szerez pontot megint a Kecsó.

Jó szellemiség, csapategység és józanság jellemző Szabó István együttesére. Mindig megvan a keretben az alázat és a játékosok képesek tartani a taktikát és a pozíciót fegyelmezetten. Idén otthon már elkapták a Vidit is a kecskemétiek, és a múlt heti Üllői úti 1:1 pedig egy nagy diadal számukra. Az együttesre nagyon jól passzol az öt védős rendszer, a hazaiak mentálisan nagyon rendben vannak és harapnak rendesen. Sok esetben el lehet mondani azt, hogy az NB1-ben egy az egyben verhetők a kecskeméti labdarúgók, azonban itt jön be a csapategység. Amíg képesek egymást folyamatosan kisegíteni a játékosok, addig az eredmények is jönni fognak.

Gáz, ami Újpesten van, pedig rendelkezik az együttes jó légiósokkal. Ott van például Mudrinski, akire a Goricában kaptam fel a fejem, amikor még adta a bet365 a HNL meccseit. Ő tipikusan az a center, aki mögé egy hatékony 4-5-1-es rendszert lehet építeni, más kérdés, hogy 31 évesen egy távol-keleti kitérő után jött Magyarországra. Jó esetben két gyors szélső (Simon Krisztián 5 évvel ezelőtti formájában és Csoboth) rájátszhatna a szlovén ékre, de az alapállás nem ez. A pálya közepén az Onovo-Csongvai szűrhetne, építkezhetne, azonban Csongvai elment Fehérvárra (azért, hogy üljön a padon..), a tehetséges Katonával. Így aztán maradt a kezdőbe 7-8 légiós, egy szerencsétlen csapatszerkezet, amit azért játszik a csapat, mert az az edző „stílusa”, pontosabban azt akarja játszatni a kerettel.

Szurkolok a szervezettségnek és az alázatnak. Nem véletlen az újonc második pozíciója, és bízom benne, hogy a magyar fiatalokkal felálló hazai gárda, oktatja majd az UTE-t. Ha csak 70-80 %-ban lesz meg a Fradi ellen mutatott elhivatottság és fegyelem, akkor a pestieknek nem terem babér Kecskeméten, s legalább egy pontot otthon tart a Kecsó.

Kecskeméti TE - Újpest FC: Dupla esély - Dupla esély tipp