Idei 24 bajnoki mérkőzésén mindössze csak egy alkalommal fordult elő, hogy a Strasbourg együttesének találkozóján ne lett volna legalább egy gól az első játékrészben. Ez 96%, ami a legjobb az öt európai topliga bajnokságai közül. A csapat inkább kapja, mint rúgja a gólokat, ami meg is látszik, ugyanis a vendég együttes a kiesés ellen küzd, most azonban egy olyan klubbal kell szembenézzenek, akiknek eddig hazai pályán nem kedvezett a sorsolás.

A Clermont is eddig inkább kapja a gólokat, mint rúgja (hazai pályán 10-20), bár ehhez hozzátartozik az is, hogy fogadták már a PSG-t, a Monacot, a Marseille-t, illetve Lille-t és a Rennes-t is. Ez azt jelenti, hogy az első hatból 5 együttest is vendégül láttak már, így azért máris elfogadhatóbb, annak tükrében meg pláne, hogy egyedül a PSG verte tönkre őket, és a Rennes-t sikerült elkapják.

A hazai együttes eddig 15 mérkőzésén volt legalább egy gól a félidőig, kilenc alkalommal is gól nélküli első félidőt játszottak, így annyira nem jók a számok a Clermontnál. Hazai pályán ez csak négy a tizenkettőből, így valamivel jobb a helyzet, ráadásul az ellenfél nagyon gólgazdag félidőket játszik idegenben. Inkább rájuk építem a tippet, illetve arra, hogy mindkét klubnál fellélegezhetnek, hogy nem egy topcsapat az ellenfél.

A Strasbourg nagyon nehéz idegenbeli sorozatot zárt le a múlt héten, egy PSG, Lyon Rennes és Lille idegenbeli túrák után megváltás lesz ez a vasárnapi mérkőzés. Egyébként ahhoz képest, hogy milyen kemény ellenfelek ellen játszottak, nem vallottak kudarcot, sőt. A PSG ellen 2-1-re kaptak csak ki, a Rennestől 3-0-ra, míg a Lille ellen 2-0-ra, viszont a Lyont sikerült legyőzzék 2-1-re.

A kiesés elől menekülő Strasbourg nagyon közel van a kiesőhelyekhez, előnyük mindössze 2 pont a Troyes csapatával szemben. Ha itt vereséget szenvednek, akkor könnyen a vonal alatt találhatják magukat, így muszáj legalább egy pontot szerezzenek. Menniük kell előre, fontos lesz, hogy ki szerzi az első gólt, mert lélektanilag sokat számít egy ilyen ellenfél ellen. Legalább egy gólt várok a félidőig, de hogy melyik együttes rúgja majd azt meg nem tudnám mondani, annyira háromesélyes ez a mérkőzés.

Clermont - Strasbourg: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp