Ezt a tippet eredetileg a Napi Tippjátékba szántam, de eléggé jó oddsot kapunk már egy biztonsági tippre is, így született meg ez a Gurus előrejelzés.

A PSV Eindhoven az ADO Den Haagot látja vendégül a holland kupa negyeddöntőjében. A hazai csapat csak a negyedik helyen áll a holland pontvadászatban, pedig az Ajax mögött a másik leginkább stabil németalföldi résztvevő a Bajnokok Ligájában. Ez most veszélybe kerülhet, mert csak az első két helyezett kvalifikálhatja magát a legjobbak közé. Van Nistelrooy vállát ugyan már nem nyomja plusz teher az Európa Liga révén, mivel a Sevilla óriási nehézségek árán kiejtette őket a sorozatból, de a kupasorozat még mindig ott van. A holland mester testközelből tapasztalhatta, és szívta magába a Bajnokok Ligája érzést, ezért tudhatja mennyire fontos a játékosoknak és a szurkolóknak is a BL. Akár még a kupát is simán beáldozhatják egy minél jobb bajnoki helyezésért, mert az most mindennél előrébb való. Amúgy nem megy nekik rosszul, rengeteg gólt lőnek, de valahogy még a dobogót sem érik el.

A Den Haagot Dick Advocaat irányítja, igaz, hogy nem mai csirke már a maga 75 évével, de rengeteg tapasztalat van a minden hájjal megkent edző mögött. Egy kiesőjelölt ADO-t vett át, akik aztán megtáltosodtak, és immár 11 mérkőzés óta veretlenek. Az alakulatok közt ugyan osztálykülönbség van, mivel a vendégek a holland kettőben vitézkednek, de kupameccseken sokszor nem jön ki ez a differencia.

Nem látom lelki szemeim előtt, hogy De Jongék kitömik a Den Haagot. A cél egyértelmű lesz persze: Advocaat mester utasítására sündisznó, és veszélyes kontrák. Ha nyer is a hazai gárda, akkor csak szűkös győzelemre számítok, egy tartalékos PSV-től.

PSV Eindhoven - ADO Den Haag: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp