A Bundesliga szombatot záró mérkőzését Stuttgartban a Mercedes Benz Arénában rendezik, ahol a rekor bajnok bajorok, a Bayern München vendégeskedik.

Nagyon éles a helyzet a Bundesligában, ilyen tömörülést nagyon rég láthattunk. A bayern München előtt van a tegnapi Lipcse elleni bajnokit megnyerő Dortmund, de az Union Berlin (a múlt hétvégi rangadó bukást is bekalkulálva) tapad és ott van a a Lipcse és a Freiburg is még látótávolságon belül.

Nagelsmannéknak van egy kulcsfontosságú hétközi Bajnokok Ligája visszavágójuk a RSG ellen (akiknél Neymar biztos nem lép pályára), de ezt a bajnokit sem fogják félválról venni, pláne úgy, hogy ilyen szoros a mezőny és megnyerték az Union Berlin elleni hatpontos bajnokit legutóbb.

A bajoroknál pedig híres a tavaszi robbantás, a hajrá meglovagolása is, márpedig Március van, ilyenkor indul meg a bajorok szekere, amikor a legfontosabb.

A Stuttgart Bruno Labbadia irányítása alatt is erősen billeg. A kieső zóna tetején táncol 19 ponttal a szintén ennyi egységgel álló és már kiesést érő helyen lévő Hoffenheim, Bochum kettőssel. Ráadásul a hétvégén sikerült a liga utolsó és megint, kis túlzással emberemlékezet óta nem nyerő gelsenkircheniek ellen is vereséget szenvedni, egy ugyancsak hatpontos bajnokin, csak az aló házat tekintve.

Ez a Schalke, amely gólképtelen volt rengeteg bajnokin át, két szép gólt nyomott a VfB ketrecébe, s erre nem tudtak válaszolni a svábok.

Ezek után mit lehet várni a bajnoki cím legfőbb várományosával szemben? Véleményem szerint a bajorok ma beindítják a motort alaposan, és ez egy akár kiütéses sikert is eredményezhet, egyúttal jó alapot és hangolódást a hétközi nemzetközi meccsre.

VfB Stuttgart - Bayern München: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp