Felfordult az élet idén a német bajnokságban. A Bayern nem hogy utcahossznyi előnnyel nem vezet de a Dortmund pontszámban beérte és kőkeményen fenyegeti az újabb bajnoki címét, a Frankfurt magára talált és a Leverkusen erős visszaesést mutat miután hosszú sérüléséből felépülő cseh támadó, Schick góljaira nem számíthat a szezonban a tavalyi 24 gólját követően. Egy dolog nem változott, a Hertha idén is szenved, viszont ha a két csapat egymás elleni meccsit nézzük akkor bizony lehet keresnivalójuk, így a kimenetel helyett a gólokban látom az értéket.

Nagyot küzdött az Európa Ligában néhány napja a Leverkusen. Bebizonyították hogy nem rossz csapatról van szó a Bundesliga szenvedés ellenére, hiszen miután az első találkozót hazai környezetben bukták el 2:3-ra, idegenben tudtak 120 perces csata után büntetőkkel nyerni. Xabi Alonso gárdája ezt követően a Freiburg ellen a vártnál sokkal jobban játszott és ért el 1:1-es döntetlent idegenben úgy hogy 2.6 feletti xG-t értek el. Többet érdemel ez a csapat mint a középmezőnyben tengeni, viszont az európai kupát érő helyek (1.-6.) egyikét megkaparintani innentől nem lesz egyszerű feladat a 10 pontos hátrányt nézve. Hazai mérlegükön van mit javítaniuk hiszen csak a Hoffenheim és a Schalke gyengébb náluk, viszont 11 meccsen azért 21 gólt vertek ami impozáns eredmény, kár hogy a védelmük általában olyan lyukas mint a szita.

A Hertha kezd magára találni, legalábbis két nagyon szép győzelmet zsebeltek be hazai környezetben a Gladbach(4-1) majd az Augsburg(2-0) ellen. A két meccs között pedig a bajnoki aranyra esélyes Dortmund ellen is helytálltak, ha ez a végeredményen nem is látszott. Lukebakioék végre elkezdték termelni a gólokat (utóbbi három meccsükön 7et vertek) ami a legnagyobb hiányosságuk volt ezelőtt. Ennek a Leverkusennek nem lehetetlen feladat gólt lőni, véleményem szerint mindkét csapat gólokat fog szerezni és hasonlóan a Hertha közelmúltbeli meccseihez potyogni fognak a gólok. Mindkét csapat úgy érezheti hogy most fogható a másik, amihez egy találat aligha lesz elég.

Félidőre minimum 2 dugót várok.

Tipp: 3-2

Bayer Leverkusen - Hertha BSC: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp