Maradok a magyar vonalon és ezúttal a 22. forduló zárótalálkozóját, az Újpest FC - DVSC mérkőzést veszem górcső alá. Minden előzmény nélkül, mikor ránézek erre a párosításra, nekem egyből a gólok villannak be erről a szereposztásról. Azután mikor kicsit utánanézek akkor kiderül, hogy nem véletlenül, hisz az egymás elleni mérkőzéseik bővelkednek a gólokban. Utoljára 2019. áprilisában játszottak egymás ellen 3 gól alatti mérkőzést a csapatok, ezért úgy döntöttem, hogy ma is inkább rámegyek a gyakoriságra.

A három pont begyűjtése, ha nem is létkérdés, de mind a két fél számára fontos, igaz más-más apropóból. A hazaiaknak a kiesés elkerülése ellen folytatott harcban jelenthetne sokat a győzelem, míg vendégeik a dobogó harmadik fokán találnák magukat egy esetleges sikerrel. Tehát a motivációt azt nem kell keresnünk mert adott, viszont hogy melyik csapatnál erősebb az már csak a találkozón derül ki.

Felettébb hektikus csapatnak tartom az idei Újpestet, de arra nagy tételben mernék fogadni, hogy nem Ők lesznek az egyik kieső a szezon végén. 2023-ban közvetlen riválisaik ellen hozták a kötelező győzelmeiket, de ezen felül nem sok szerencse kíséri a fellépéseiket. A Kisvárda ellen úgy szenvedtek vereséget, hogy szinte végig uralták a játékot, a legutóbbi KTE elleni pontvesztésükről már nem is szólva. Aki látta tudja miről beszélek, aki nem az nézzen utána, érdemes. Ettől függetlenül azt kell mondjam, hogy Milos Kruscic csapatán legalább hétről-hétre látszik, hogy mit szeretnének játszani. Valami, vagy inkább leginkább valaki(?) nagyon hiányzik ebből a gépezetből. Lehet, hogy éppen a hosszú sérüléséből felépülő és a múlt héten már játékra jelentkező Yohan Croizet lehet erre a valakire a megoldás. Vele biztos, hogy erősödnek a lilák. Ő tipikusan az a spíler aki a góljain felül a gólok előkészítésével is tudja segíteni a csapatát. Simon Krisztiánnal párban gólerős támadószekciót alkothatnak. Ugyanakkor a luxemburgi Tim Hall személyében az újpesti védelem tengelyében is ott a bomba. A mali származású Abdoulaye Diaby-val kiegészülve életveszélyes duót alkotnak, de ez csak jót tehet a várható góljainknak.

Az év elején még a Loki is a kiesés ellen küzdő csapatok táborát szaporította, de a téli erősítéseik révén jött pár győzelem és mindjárt a dobogóért küzdők között találták magukat. Az a pár (mondhatom kötelező) siker el is vette a hajdúságiak józan ítélőképességét, mert már a Fradi ellen is esélyesnek érezték magukat. Maradjunk annyiban, hogy hétvégén a Fradi, hét közben MK meccsen a PAFC is beárazta Dzsudzsákékat, akik őszi önmagukhoz képest tényleg javultak, de a jobb csapatok szintjéhez még csak közelítenek. Ugyanakkor az Újpest ellen nem esélytelenek, hisz a debreceniek kontrajátéka például a Honvéd ellen is eredményesnek bizonyult.

Várakozásom szerint a két botrányosan gyengén teljesítő védelmet mind a két támadósor feltöri majd. Viszont a langyos 1:1-es döntetlent ezen a meccsen kizárnám, azaz lehet hogy nem bírnak majd egymással a felek, de az az X többgólos lesz.

Újpest FC - DVSC Debreceni: Gólok száma - Felett/alatt tipp