A 26.forduló vasárnapi játéknapján egy vérbeli rangadót láthatunk, ha ez a tabellára nézve nem is lenne feltétlen igaz. A Liverpool ugyanis az idei szezonban teljesen kipukkant. A bajnoki címre esélye nincs már Klopp csapatának, de a dobogó bármelyik fokára igaz lehet ez a kijelentés. Az utóbbi pár fordulóban végre valamelyest összekapta csapatát a német mester, elsősorban a védelmüket kellett összegereblyézni ami olyannyira sikerült hogy közel 400 perce nem kapott gólt Alisson a bajnokságban. A BL most más tészta, ott a klasszisokkal jobb Madrid egy laza ötössel mattolta őket, öröm a bánatban hogy legalább a BL-re már nem kell erőket mozgósítani, lehet koncentrálni a bajnokságban a top4-be kerülésre ami alap elvárás egy ilyen szinten levő csapattól. Idegenben botrány gyengén teljesítenek, de az Anfielden teljesen más arcát mutatja a csapat és 12 mérkőzésből csupán egyet veszítettek el (8-3-1) impozáns 27-9-es gólarány mellett. Thiago, Diaz, Ramsay sérültek, Arthur-Gomez-Keita hármas játéka pedig kérdéses.

Nem mehet biztosra a United, akik hat év után végre kupát tudtak nyerni. Pazar szezont fut a csapat mai ellenfelével szemben, Ronaldo távoztával szó szerint megtáltosodtak. Jelenleg a harmadik helyen állnak, viszont mivel két meccsel is kevesebbet játszottak mint a rivális Man.City így még az ezüstérem is reális céljuk lehet. Emellett persze az Európa Liga és az FA kupa győzelem is céljaik között van, tehát több fronton kell helytállni a csapatnak, amit nem lesz könnyű végig bírni szuflával egy olyan szezonban ahol világbajnokság is volt télen. Van de Beek, Eriksen és Martial biztosan nem tudnak ma játszani, továbbá Shaw és Sancho játékára sincs sok esély.

Két nagyszerű csapat egymás elleni meccsén valahogy az irodákkal ellentétben nem várok gólesőt. Szerintem óvatoskodás lesz a meccs elején, így egy gól nélküli félidőt is eltudok képzelni, de egy 1-1 el is nyerhetünk.

2016 januárja óta nem termett babér a két csapat meccsein az aktuális vendégnek, legutóbb pedig a Liverpool 4-0ra győzött.

Tipp: 1-1

Liverpool - Manchester United: Félidő - Mérkőzés tipp