A negyedik fordulót rendezik az Afrikai Bajnokok Ligája csoportkörében, a két együttes a B jelű négyesnek a tagja. Rajtuk kívül még a kiváló szezont futó dél-afrikai Mamelodi Sundowns és az egyiptomi Al Ahly a csoport másik két résztvevője, ahol féltávnál még három együttesnek van esélye a továbbjutást kiharcolni, nem dőlt még el semmi.

A szudáni Al-Hilal a csoportjában a második helyen áll, 2-0-1-es mérleggel és 3-2-es gólaránnyal. A csoport élén álló Mamelodi verte őket 1-0-ra, viszont ők ugyanilyen arányban múlták felül az egyiptomi riválist. A kameruni Cotonsport ellen még 0-1-re álltak a félidőben, azonban azt a mérkőzést sikerült a második játékrészben a maguk javára fordítani, aminek köszönhetően feljöttek a második helyre és két pontos előnnyel állnak az Al Ahly előtt. Plusz motivációt adhat a csapatnak az a mérkőzés, illetve az is, hogy amennyiben kedvezően alakul a számukra a forduló, akkor akár 5 pontos előnyük is lehet a harmadik helyezett egyiptomi klubbal szemben.

A Cotonsport 0 ponttal áll az utolsó helyen, 2-8-as gólaránnyal. Nem tudom, hogy mi van a csapattal, annyira nem rosszak, mint ahogyan most szerepelnek, a labdabirtoklásuk átlaga is a három mérkőzésen mindössze 35%. Nagyon sok labdát adnak el az afrikai csapatok, nem is értem, hogy hogyan szerezhetnek ilyen kevés gólt, bár sokan inkább a védekezésre helyezik a hangsúlyt, nem pedig a támadásra.

A hazai együttes nagyon jó rögzített helyzetekből, már két gólt is szerzett szabadrúgásból, nem lepődnék meg, ha direkt erre játszanának majd.

Mindkét csapat erős első félidőket produkál, már ami a gólok számát illeti, eddig egy mérkőzése volt az Al-Hilalnak, amelyiken 0-0 volt a félidő, a vendégeknek pedig egy, amelyiken csak egy gól volt, a másik kettő pedig ennél is több gólt hozott.

A tippem az, hogy már a félidőig jelentős, két gólos előnnyel áll a szudáni klub, de mivel eddig mindkét gólját az első félidőben szerezte a Cotonspor, így az 1-1-es félidőt sem tartom elképzelhetetlennek.

Al Hilal Omdurman - Cotonsport Garoua: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp