Az utolsó harmadához érkeztünk a magyar labdarúgó élvonal pontvadászatának küzdelmeiben. A 33 -ból 22 fordulót rendeztek meg, ezalatt szépen körvonalazódott a helyzet és nagy meglepetésre a Ferencváros rendre legnagyobb ellenlábasának kikiáltott MOL Fehérvár az életéért küzd, a kiesés elleni harcol.

A Paks is megmutatta ebben az idényben, hogy kár volt a jól bevált Bognár György receptről lemondani, a Waltneres taktika, ami Zalában működött, Tolna megyében nem tudott meghonosodni, hosszú távon egészen biztosan nem. Így az első lehetőségre ami adódott, egyből lecsapott a vezetőség és visszahívta a hirtelen árván maradt paksi kispadra Bognárt. Láss csodát, egy meccs "bemelegedés" után újra egymásra talált az edző és csapata a mérkőzéseiken pedig, ha nem is ömlenek a gólok, de szép számmal születnek. A Puskás Akadémia 4-1 -es és a Zalaegerszeg 3-1 -es elverése is jelzés értékű, az már más kérdés, hogy a Kupában a Vasas ellen (1-3) mi volt, bíró által benézett tizenegyes, de a nyílt futball ott sem hiányzott.

A Fehérvár, tehát az életéért küzd, ám Paksra vendégként érkezve nem lehet bekkelve pontot és pontokat szerezni. Ahhoz, hogy itt sikeresek legyenek Husztiék bele kell állni a nyílt, vállalkozó szellemű, "Bognáros" fociba s talán akkor lehet siker. A Vasas ellen sikerült az élet-halál hat pontos meccset valahogyan egy Kodro góllal a maguk javára fordítani, itt egy-két gól kevés lesz, ha tartani akarják a lépést.

Mindenesetre egy biztos ezen a bajnokin is, nem egy-két gólos unalomra készülhetünk, most is minimum meglesz a Paks bajnokiján a 3-4 gól.

Paksi SE - MOL Fehérvár: Gólok száma - Felett/alatt tipp