A játéknap csúcsmérkőzése egyértelműen a három évvel ezelőtti döntő visszavágója, azaz a Bayern München - PSG összecsapás lesz. Az első meccsükön gólzáport vártunk, ám egyik csapat sem vot ebben partner. A németek az első félidőben legyalulták a franciákat, megszerezték a vezetést amire utána kényelmesen ráültek. Idegenben nyilván jó egy egy gólos siker és bár a PSG-nek azaz eredmény nem feltétlen volt jó, semmit nem tudtak tenni annak érdekében hogy feltörjék a német védelmet. Sokkal közelebb kerültek viszont az "igazsághoz" amikor beállt Mbappe. A francia csodagyerek ma biztosan kezdeni fog elől Messivel párban, akivel az utóbbi meccseken is nagyon megértették egymást. Mbappe rekordot is döntött a Nantes elleni gólja ugyanis a 201.volt csapatában. A PSG-nél egyértelműen a félelmetes támadósort lehet kiemelni mint pozítívum. Ez Neymar nélkül ugyanúgy igaz lesz. 11 gólt vertek az elmúlt három meccsükön amit aligha kell magyarázni. A védelmük viszont hiába áll jó nevekből, rendre besül. A Bayern is csoda hogy 1-nél megállt három hete, de a Lille 3at gurított nekik és a Nantes is felállt ellenük két gólos hátrányból. Ilyen összeszedetlen védelemmel aligha lesz keresnivalójuk a világ egyik legjobb csapata ellen, piszkosul nehéz elképzelni ugyanis hogy kapott gólok nélkül megúsznák, ellenben azt is hogy Messiék nem találnak be.

Nagelsmann csapata újra lendületbe jött. Talán a legjobbkor. A bajnokságban bár még tapad rájuk a Dortmund, vélhetően ez csak időleges dolog. A kupában még állnak a reményeik, és itt a BK-ben is nagyon előnyös helyzetben vannak. Utóbbi hét meccsükből hatot megnyertek, többet nem is kis különbséggel. Hazai pályán kivételesen erősek, a Bajnokok Ligájában még nem találtak legyőzőre a kiírásban, de ez a Bundesligára ugyanúgy igaz. Több mint egy éve veretlenek az Allianzban Arenaban. Benjamin Pavard eltiltását tölti majd a védelemből miután pirosat kapott, illetve Neuer és Lucas Hernández sérültek akik szintén a védekezésben töltenek be fontos szerepet.

A Bayern védelmét is meglehet ám zavarni és ki más ha nem a PSG tudná ezt megtenni Mpabbeval a fedélzeten. A Párizsiak esélye az lehet ha egy gólzáporos meccsen eggyel többet vernek mint a München. Most nem ússzuk meg gólok nélkül, amiből javarészt a második játékrészben várok amikor szorul a hurok egyik vagy másik oldalon.

Tipp: 3-2

Bayern München - Paris SG: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp