A magyar szurkolókat a mai EL nyolcaddöntők közül természetesen a Fradi leverkuseni vendégjátéka foglalkozatja leginkább, de én a magam részéről semmi vonzó fogadási lehetőséget nem találtam azon a mérkőzésen. Találtam viszont egy szimpatikus opciót a Sporting Lisbon - Arsenal összecsapásnál, melyet ezúton is játékba küldök. A pályaválasztó gólszerzése lássuk be nem egy lehetetlen küldetés, még úgy sem ha az ellenfél nem akárki, hanem a PL bajnoki címének a várományosa.

Mind a két fél négyes győzelmi sorozatból érkezik a találkozóba, de azért a Sporting Portimonense elleni győzelmét még csak véletlenül sem venném azonos górcső alá mondjuk az Arsenal Leicester elleni győzelmével. Nem is ebből indultam ki amikor az SCP gólja mellett tettem le a voksom. Sokkal inkább a hazaiak nemzetközi szereplése és a vendégcsapat megosztott figyelme (bajnokság és nemzetközi kupa), ami arra sarkallt.

Gondolatom szerint a lehető legerősebb összeállításában küldi majd az Estádio José Alvalade gyepszőnyegére csapatát Ruben Amorim, a hazaiak vezetőedzője. Mikel Arteta a vendégek szakvezetője ugyanakkor szinte biztos, hogy belenyúl a legerősebb csapatába. Jó lenne az EL győzelem, szép lenne egy EL győzelem feltörekvő csapatának, de abban biztos vagyok, hogy ezt a sikert nem fogja beáldozni egy esetleges PL bajnoki cím ellenében. 2003-04 után visszavezetni az Ágyúsokat az angol foci csúcsára, számukra ez az igazi kihívás. Ezért is gondolom úgy, hogy ez egy komoly lehetőség lehet a hazaiak számára a gólszerzésre.

Meg természetesen azért, mert az SCP mostani nemzetközi kupaszereplésének eredményeként csak a francia OM tudott kapott gól nélkül távozni az Oroszlánok katlanjából. Pedig a BL csoportkörben olyan csapatok is megfordultak itt, mint a Tottenham, vagy a Frankfurt. Az Arsenal eleve az EL-ben kezdte a mostani kupasorozatot és a Fradihoz hasonlóan Ő is csoportelső lett. Viszont a hazai makulátlan mérlegét vendégségben egy PSV elleni sitt és egy Zürich elleni kapott gól is beárnyékolja.

Mivel lesz egy visszavágó is, ezért nem biztos, hogy a tisztes eredmény elérése mellett a vendégeket más is motiválná majd. Ez viszont jó táptalaja lehet a hazaiak góljának.

Sporting Lisbon - Arsenal: Sporting Lisbon által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp