A Copa Sudamericana keretein belül találkozik egymással a két chilei együttes, a selejtező egy mérkőzésen dől el. A két együttes jól ismeri egymást, rendszerint összefutnak a bajnokság mellett a kupában, illetve 2018 után a nemzetközi kupában is.

A Cobresal csapata hazai pályán nagyon jó mostanában, legutóbb szeptemberben kaptak ki a bajnok Colo Colo ellen. Azt leszámítva 8-3-1-el állnak a legutóbbi tizenkét találkozót látva, ebben már benne van az új, 2023-as szezon is. A bajnokságban hét forduló után az ötödik helyen állnak, 3-2-2-es mérleggel és 13-11-es gólaránnyal állnak. A hét bajnokin hat alkalommal játszottak olyan mérkőzést, amikor volt legalább 2 gól az első játékrészben, valamint a legutóbbi három mérkőzésükön minden alkalommal az ellenfél szerzett vezetést. Ezeken a találkozókon 1-1-1 a mérleg, és minden alkalommal sikerült is egyenlítsenek, még az első játékrészben.

A Palestino a negyedik helyen áll a bajnokságban, 3-3-1-el és 12-10-es gólaránnyal. Idegenben nagyon sebezhetőek, ugyanis a legutóbbi kilenc mérkőzésükön három győzelmet szereztek, abból egyet a zöld asztalnál. Legutóbbi két idegenbeli mérkőzésükön sok gól volt, ráadásul már a félidőben is egynél több esett, ez jó ómen a meccs előtt.

Mindkét csapat komolyan veszi a kupát, illetve sokat sem kell utazzanak, így az sem mondható el, hogy megterhelő lenne majd a csapatok számára az utazás. Az első félidőben várok minimum 2 gólt, ugyanolyan eloszlásban, mint amit a csapatok általában hoznak, egyet-egyet. Érdemes lehet nagyobb szorzót is megpróbálni, illetve a mindkét csapat szerez gólt az első játékrészben, azonban próbálok biztosabbra menni, így nekem ez az opció megfelel.

Cobresal - Palestino: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp