Dél-Spanyolországhoz nincs messze Afrika, nyaldossák a hullámok Andalúzia partját, és talán ezek a hullámok azok, melyek az Afrikára jellemző under nevű vírust áthozták a kontinensünkre, mert itt is egyre több az underezésben szenvedő csapat és bajnokság.

Mi a jó kevés gólban? Semmi. De legalább nem kell megszakadni. A standard 2,5-ös line mellett jelenleg az unibeten 1.38-at fizet, ha 2,5 gól alatt maradnak, ilyet tényleg az Afrika Kupa találkozókon szoktunk látni. Brutálisan pocsék szorzó, mégsem lehet egyértelműen azt mondani, hogy OK, akkor kontrázzunk? Mert hol lesz itt gól? akárcsak egy is? Szerintem sehol.

A két együttes első szezonbeli találkozója döntetlennel ért véget, méghozzá 0-0-lal, stílusosan. Volt ott minden, szép színes találkozó volt, főleg a vége, amikor röpködtek a piros lapok. Most is A. J. H. Hernandez vezeti a meccset, aki meg inkább a lapijairól híres, mintsem a hidegvéréről, de úgy vélem, gólt megint nem látunk. A Cádíz bár otthon van, kinyílni tuti nem fog. Fontos elemek hiányoznak hátulról, Calá és Fali sem játszik, így Ünal semlegesítésére kell két ember, ketten talán elbírnak vele. Mivel az említett két bekk hiányzik, ezért tényleg még a szokásosnál is kevesebb partizán akciót várok, vagy max. tényleg ilyen partizán jellegű akciókat, amikor valaki fényt kap, aztán egyedül nekimegy 5-6 Geta védőnek. Bongonda jobb napjain még le is vesz egy-két embert, de tényleg lesznek rá hárman-négyen.

Egyébként is azt veszem észre, a rövid távú gondolkodás jellemző ezekre a csapatokra, és ha rövid távon gondolkodnak, ma pedig remiznek, egész biztos, hogy holnapig nem csúsznak lejjebb a kieső zónába.

Jó tippnek tűnik az iksz, a Cádíz otthon piszkosul stabil, viszont Cala és Fali nincs, így a levegőben Ünal okozhat kárt. Viszont ha így is lesz, a Cádíz azért képes válaszcsapásra, de nálam ez is 0-0, mint volt kettejük első idei találkozója. Nem egy világmegváltó 10/10-es tipp, de erre a lyukas péntekre simán jó kisebb tét mellett. Amire a nagyobb pénzt lehetne tenni, azok talán a lapos piacok.

Cadiz - Getafe: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp