Szomszédvári rangadóval folytatódik ma Kisvárdán, a Várkerti Stadionban az OTP Bank Liga küzdelemsorozata, ahol a 3. helyezett Kisvárda fogadja a 4. helyezett Debrecen csapatát. Mit ne mondjak, nagyon szépen felsrófolták a bukik az egyes lehetőségek szorzóit, melyből én a mind a két csapat szerez gólt opciót választottam, okulván a múlt heti UTE-Loki buktámból. A csapatok jelenlegi állapotát figyelembe véve és a várható időjárási körülményeket kihasználva talán ez a tipp tűnik a legbiztosabbnak erre a mérkőzésre.

Párhuzamot vonva a csapatok teljesítménye között mind a két alakulatra igaz, hogy nem most vannak a legjobb periódusukban. A hazaiaknál ez a hullámvölgy már tavaly óta tart, de igazából mostanra domborodott ki élesen. Csoda, hogy a közelmúlt eredményei ellenére is a dobogón tudtak maradni. A vendégeknél pedig egy kicsit túlértékelték a 2023-as szerencsés rajtot, mellyel dobogó közelbe kerültek, ezért esik most számukra rosszul egy-két józanító pofon. Az MK-ból mind a ketten kizúgtak, ezért mind a két csapat számára csak a bajnoki küzdelmek maradtak. Nagy kínnal valahogy csak letudják majd ezt a hátralévő 11 mérkőzést azért a kis minimálbérért, 'oszt lesz ami lesz.

Vesszőparipám de igaz, ahol nincs minden rendben, ott az eredmények sem jönnek. Nem kiteregetvén a szennyest, Kisvárdán már tavaly, a ZTE elleni 0:3 alkalmával megrepedt valami a sziklaszilárdnak hitt bástyán és ennek, valamint az azóta eltelt időszak rossz döntéseinek a következménye a csapat mostani teljesítménye. Ma sem várok csodát, ma sem lesz magabiztos a kapusunk, ma sem lesz összeszokott a védelmünk és ma sem fogunk tudni sziporkázó támadójátékot kivinni a pályára, de valahogy egy gólt be fogunk préselni a Loki hálójába. Ennek legbiztosabb módja az lenne, ha a Vasasos Hegedűs mintájára szereznének egy öngólt, de leginkább egy szöglet utáni kavarodásból vagy egy tizenegyesből tudom leginkább elképzelni a várdai találatot. Sajnos nem vagyok felkészítve arra, hogy sziporkázó játékkal megütjük a Debrecent, viszont ami jó ómen lehet, a héten "csendben" készült a csapat. Ez az esetek döntő többségében azért jól szokott elsülni.

A vendégek sem tehetik a kirakatba az utóbbi 3 meccsük eredményét, de az UTE elleni meccsük kivételével azért minden meccsen láttam Blagojevic csapatán a töretlen győzni akarást. Hogy ezt egy Fradi vagy egy PAFC ellen nem sikerül győzelemre váltani benne van a pakliban, viszont a Paks vagy a Honvéd ellen láthattuk, hogy szerényebb képességű ellenfelek ellen megtérül a befektetett energia. Kisvárdát most egy rossz formában, rossz mentális állapotban lévő csapatnak mondanám, tehát ha a Loki megvillantja azon erényeit, melyeket az utóbb említett csapatok ellen megvillantott, akkor szinte 100% a vendégcsapat gólszerzése.

Nem mennék el szó nélkül a játékvezető személye mellett sem. Neve említése nélkül, hozzáteheti Ő is a magáét a gólokhoz. Egy büntetőt szinte biztos vagyok benne, hogy fog ítélni a mérkőzésen, de a kompenzációt sem tartom kizártnak nála. Jobb oldali védőnk Hej Viktor büntetőlapja szinte garantált, sőt egy kis apróval érdemes a kiállításra is fogadni ezen a találkozón.

A két csapat mostani bajnokságban játszott egymás elleni mérkőzései szinte tálcán kínálják az overt, de pont a múlt heti Loki tippem miatt választottam a BTTS tippet.

Kisvarda - DVSC Debreceni: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp