A Leicester City megint ledobta a vasmacskát, a Tottenham elleni 4-1-es győzelem után valami megtört. A Manchester United elleni találkozón még próbálta vinni a lendületet tovább, az első félidőben olyan sortűz alatt volt a United kapuja, hogy az elképesztő. Lövés után lövés durrogtattak mindenhonnan Maddisonék, de nem született gól. Aztán a United, amely addig a rohamokat jobbára csak állta, elment, betalált, onnantól pedig a Leicester kedve elszállt. A United folyamatosan vette át az irányítást, és talán 26 lövésig jutott el, pedig az első 20-25 percben a Leicester dominált, nem kicsit.

Aztán még két bajnoki zakó, FA Kupa búcsú, most pedig ott tart a csapat, hogy 2 egységre van a kieséstől. Valamit változtatni kell, mert pl. az Arsenal ellen a Leicester összesen 1 lövést tudott felmutatni a találkozón, ennyire passzív focit nem is tudom mikor láttam utoljára a PL-ben egy csapattól.

Ami a Chelsea-t illeti, a BL-ben a sebekre gyógyírt talált, előtte is nyert végre bajnokin, szóval akárhogy nézzük, két egymást követő siker, és nem kizárt, hogy jön a 3.. Sok embere Potternek nincs, de mondjuk egy Ziyech jöhet a kezdőbe, Pulisic is játékra kész, szóval kis frissítés azért várható.

A Chelsea-nek nincs veszíteni valója, kiesni nem fog, viszont ahhoz, hogy a top4-re maradjon bármi fajta esély, ahhoz zsinórban kell meccseket nyerni. Ez sem kizárt, mert jó matéria ez. Dolgoznak, hogy szerencséjük is legyen végre, ahogy Potter mondta, és a munka meghozta a gyümölcsét, hisz csak kiejtette a BVB-t a BL-ből.

A Leicester pedig ha felvállalja azt az őrült focit, amit mondjuk a United ellen, akkor simán jöhetnek a gólok mindkét oldalon. Ez a Leicester sebezhető, eléggé felhígult a védelem, Schmeichel sincs már a kapuban... A Chelsea önbizalmának jót tett a BL-továbbjutás, épp ezért én egy jó meccset várok, gólokkal már a félidőben.

Leicester City - Chelsea: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp