A szombati LaLiga etapot egy igen érdekes meccs zárja. Na jó, minden Valencia meccs érdekes, mert szinte garantált, hogy lesz piros, tizenegyes vagy öngól. Ritka, ha ezekből egy sem játszik.

A Túria-parti csapat helyzetét ismerjük, még mindig mindenki mindenki ellen, tulaj, szurkolók, játékosok, de a helyzet cudar. A játék olyan, amilyen. Gyenge, de azért látni, hogy kaparnak a srácok, legutóbb egy mákos Sociedad öngóllal szereztek 3 pontot a Mestallában. A Barca ellen nem sikerült kihasználni a momentumokat, Ferran elszórakozott büntetőjét és Araujó piros lapját. A Valencia a kieső zónában, de a helyzete nem reménytelen, ami a bennmaradást illeti. Szerintem azzal nem lesz baj, hogy az akarat meglesz, és úgy vélem, egy gólt valahogy összebrusztolnak.

A Valencia éles ellentéte az Osasuna. A pamplonai csapat nagyjából ott áll most, ahová a Valencia pozícionálni szerette volna magát. Ott toporog Európa kapujában, de a legfőbb, hogy ott van a Copa del Rey elődöntőjében, mi több, már előnyt is kiharcolt az odavágón a Bilbaóval szemben. Az Osasuna viszont a bajnokságban is jól áll, jelenleg 8., de ha nyer, akár a 6. helyre is felugorhat.

Az Osasuna elsősorban azért áll előkelő helyen, mert stabil. Nem épp a gólzápor jellemző Garciák meccseire, de a Valencia van annyira lyukas, van annyira szertelen, hogy egy gólt talán majd a vendég csapat. Tényleg nincs miért izgulniuk, és hiába a sablonos foci, azért nemrég a Sevillának is gurítottak hármat idegenben. Pontrúgásaik rendre veszélyesek, hazai oldalon pedig a védelmet ismerjük, eléggé sebezhető. Paulista ha van, könnyen eldurran az agya, de most nincs. Diakhaby is messze van az egészségestől, de eleve a hazai csapatnak van miért görcsölni, hisz realitás a kiesés. Én úgy vélem, hiába tűnik ez kevés gólos találkozónak, egy-egy dugó benne van a meccsben, a 2.15-ös odds pedig igencsak jól néz ki.

Valencia - Osasuna: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp