A spanyol bajnokságban szombaton a Real Madrid adott 15 perc előnyt az Espanyolnak, de felébredt, és végül 3-1-re nyert. A Barcelona előnye 6 pontra apadt, de ezt este vissza lehet állítani újra 9 egységre.

Az Athletic bajnoki szereplése középszerű, a Bilbao számára a Király Kupa jelent menekülő útvonalat, ahol elődöntős, és az Osasuna elleni párharcot otthon, 1-0-ás hátrányból fordíthatja meg április elején. Addig vissza kell építeni Inakit, és újra felépíteni a csapat egységét, önbizalmát. A Bilbao három mérkőzés óta nyeretlen, kétszer kikapott, és a Rayo ellen is csak döntetlent játszott. Nincs gólerős befejező játékosa a baszk csapatnak. Sancet a 8 góljával a csapat házi gólkirálya, de ő egyrészt középpályás, másrészt a Rayo elleni találkozón beszedett lapja miatt a mai meccsen eltiltott.

A házi gólkirály nem játszik, Inaki Williams még nem egészséges. Visszaesett Muniain teljesítménye is. Unai Simón, a csapat kezdő hálóőre, a válogatott szintű kapus is kidőlt, ha ezeket összevegyítjük, nem a véletlen műve, hogy a csapat nem nyer.

A Barcelona ebben az idényben, és főleg mostanában ezeket a típusú találkozókat 1-0-ra szokta megnyerni. Araujo kiesését kell megoldani, Koundé jöhet vissza Christensen mellé. Xavi a középpályát megerősíti, Gavit pedig előre tolja. Pedri hiányában többször alkalmazta ezt, hogy Gavit vagy Sergi Robertót tolta előre. Labdaszerzéseknél Gavit lehet dicsérni. Lewandowski visszatér, ő és Raphinha dolga lesz a gólszerzés.

Mindkét csapat erős védekezésben, de a Bilbaónak nincs gólerős játékosa, Sancet pedig eltiltott. A Barcelona hasonlóan jól védekező csapat, elöl pedig Lewandowski és Raphinha villanása győzelmet eredményezhet.

Athletic Bilbao - FC Barcelona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp