A kiesés ellen harcoló Brighton fogadja a bajnoki címre hajtó Manchester City csapatát a női Angol Szuperligában. A két csapat között hatalmas különbség van, akár csak a férfiaknál, így ezen a találkozón is egy sima, több gólos Man City győzelem néz ki. A nőknél több a rivális, nehezebb megnyerni a bajnokságot, jelenleg is négy esélyes a versenyfutás, nehéz megjósolni, hogy ki fog a végén az élen végezni. A négy együttes nagyon kiemelkedik, mind a támadójátékuk, mind pedig a védelmük rendkívül erős.

A Brighton a kupában mostanában szépen menetelt, a WBA és a Coventry City női együttesét is fölényesen verték, azonban a bajnokságban már cseppet sem megy a csapatnak. A sereghajtó Leicester például 3-0-ra verte őket január közepén, így ha nem változtatnak sürgősen, akkor tényleg az utolsó körig harcban lesznek az utolsó és egyetlen kiesést jelentő helyért. Jövőhéten egy könnyebb ellenfél, a Birmingham következik a kupában, majd egy hétre rá a Reading következik, aki ellen akár meglehet a 3 pont is, ehhez viszont az kell, hogy úgy játszanak, mint ősszel, amikor megnyerték a találkozót.

A Man City nagyon erős női fronton is, sajnos idén a BL nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Nem baj, mennek tovább, a cél egyértelműen az, hogy idén az első két hely valamelyikén végezzenek, hogy automatikusan a csoportkörbe jussanak. Nehéz dolguk lesz, mint írtam, mert tényleg nagy a versenyfutás, főleg, mert azért körbeverik egymást rendesen a csapatok. Ma egy könnyű győzelem vár a manchesteri kékekre, ennek megfelelően állnak majd szerintem a találkozóhoz. Jó formában vannak, míg a Brighton elég gyenge a bajnokságban szereplő csapatokkal szemben, így maximum csak megnehezíteni tudják a csapat dolgát, de az is kérdés, hogy meddig.

A bajnokságban eddig a hazai együttes kapta a legtöbb gólt, mostanában már az első félidőben is kapnak rendesen. A szezonban eddig 21 gólt kaptak az első játékrészben, ebből a legutóbbi öt mérkőzésen 12-t. Ha a City komolyan veszi a mérkőzést, akkor akár már a félidőig jelentős előnyt szerezhet.

Brighton (n) - Manchester City (n): Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp