Nem tudok elmenni Gurus írás nélküli a 15:00-kor kezdődő Nantes-Nice meccs mellett. A mai nap fogadási kínálatát böngészve akadtam rá a mérkőzésre, s meglepett, hogy a Nizza szorzója egész kecsegtető, annak ellenére, hogy úgy emlékeztem egész jó formában tolja mostanság Didier Digard együttese.

Tovább erősített ebben az érzésben, amikor ránéztem az utóbbi időkben lehozott idegenbeli meccseikre. A piros-feketék zsinórban verték a Lens-Marseille-Monaco triót! Azért ez nem gyenge sorozat. Ezért is érthetetlen ugyanakkor, hogy hazai pályán meg értékes pontokat hullajtanak olyan riválisok ellen, mint pl. a kiesés elől menekülni igyekvő Auxerre (1:1).

Tovább erősíti bennem a vendégek oldalán való fogadást, hogy míg a Nice általánosságban tekintve jó formát produkál (január óta veretlenek a bajnokságban), addig a Nantes épp ellenkező produktumot nyújt. Antoine Kombouare csapata sorra bukja a bajnokikat pont olyan együttesekkel szemben, akik a Nicehez hasonlóan a bajnokság felső házában tanyáznak. A Lens-Rennes-PSG hármas egyaránt állva hagyta a Kanárikat.

Direkt ránéztem a sérültek, eltiltottak listájára. A hazaiak oldalán talán Quentin Merlin hiánya lehet majd érezhető a védelemben, akinek játéka lágyéksérülése miatt kérdéses, rajta kívül igazi szezonbeli alapember nem hiányzik a hazaiaknál.

A Nice kerete sem mondható teljesnek. Állítólag az ex-Arsenalos Aaron Ramsey hadrafoghatósága kérdéses, illetve ha igazak a hírek, az offenzív szekcióból hiányozhat a hat találattal rendelkező Nicolas Pepe is.

Mindazonáltal úgy vélem, hogy az aktuális forma egyértelműen a vendégek mellett szól. Véleményem szerint jelenleg a Nice győzelmét 1.90-es odds környékén kellene áraznia a bukiknak. Mindenesetre a sima vendéget nem húznám be, mert toronymagas vendéggyőzelmet azért nem várok. Jellemzően ilyenkor szokott becsúszni egy váratlan iksz, mint ahogy az múlt héten az Auxerre ellen is megtörtént. Ennek okán viszonylag korrekt oddson a DNB piacon biztosítom a vendégsikert.

Tippem: 0:1-re nyer a Nice.

Nantes - Nice: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp