Egy napon játszik a Dortmund II és a Dortmund U19, és nem kérdés, hogy melyik mérkőzés a fontosabb a klub életében. Ugyanakkor ez a mérkőzés jelenleg egy kiesési rangadó a harmadosztályban, így ennek is van jelentősége, mert könnyen megtörténhet, hogy a szezon végén osztályváltásra fog kényszerülni az együttes. Ez csak azért lényeges, mert vannak a csapatok között átjárások, így lesznek hiányzók a csapatban, akik inkább azon a találkozón kapnak szerepet.

Az Oldenburg az utolsó helyen áll a Bundesliga 3-ban, három ponttal elmaradva mai ellenfelüktől. 5-6-15-ös mérleggel állnak a fordulót megelőzően, formájuk és otthoni mérlegük is nagyon pocsék. Igazából a Dortmund II is nagyon gyenge formát mutat, november óta mindössze kettő mérkőzést tudott megnyerni, így természetes volt, hogy a csapat a kiesés szélére sodródjon. Ha ma nyerne az együttes, akkor elkerülnének a kieső helyekről, és az jó alap lehetne a bajnoki hajrá előtt.

Az Oldenburg és a Dortmund is nagyon gyenge támadójátékot tud felmutatni idén, konkrétan a két leggyengébb támadósor találkozik ma este. A védelmek azért jelentősen különböznek, mert a leggyengébb védelme a hazaiaknak van, míg a vendégeké azért a helyezésükhöz képest nem rossz, a harmadik helyezett is ugyanennyit kapott.

Az Oldenburg és a Dortmund II mérkőzésein is általában inkább a második félidőben esnek a gólok, így ma is inkább arra számítok, hogy a félidő után fognak a csapatok beindulni. Nagyon fontos, hogy mi lesz a találkozó vége, mert egyik csapat sem akar lépéshátrányba kerülni, még akkor sem, ha a vendégek játszanak minden kiesés ellen küzdő csapattal. Ha itt nem tudnak nyerni, semmi sem garantálja, hogy ott fognak, így muszáj menjenek, és gólt, gólokat kell szerezzenek.

Korai gólban bízok a második félidőben, úgy gondolom, hogy menni fognak előre a csapatok, mindketten nyerni akarnak majd. Legalább két gólt várok a második 45 percben.

VfB Oldenburg - Borussia Dortmund II: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp