Az előző szezonban mindkét együttest a spanyol Atletico Madrid búcsúztatta, a horvátokat a playoffban, míg a németeket a negyeddöntőben. Ezen a találkozón a tét nem kisebb, mint hogy ki fog az elődöntőbe kerülni, ahonnan már csak egy lépés a döntő. A mérkőzést a felnőttek stadionjában, a Signal Iduna Parkban tartják, egyfajta elismerésként a játékosok idei teljesítménye előtt.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt búcsúztatta az Atletico U19 a Dortmund U19-et, elütve őket attól, hogy az elődöntőbe kerüljön a csapat. Most újra próbálkozhatnak egy sokkal könnyebbnek ígérkező ellenféllel szemben, akinek az előző körben volt az első komolyabb ellenfele.

A Dortmund az utolsó utáni pillanatban harcolta ki a csoportkörben a továbbjutást, ahol a Man Ciy mögött a második helyen zártak. A csoportkör után először a Hibernian következett, ahol hátrányból fordítva jutottak tovább, majd a francia PSG, ahol szintén 0-1 után kellett felálljon a csapat. Akkor ikszre sikerült mentsék a mérkőzést, büntetők után sikerült továbbjussanak, bár az is igaz, hogy a cél a továbbjutás volt, bármilyen körülmény között. Most a rendes játékidőben szeretnék kiharcolni, hogy Európa négy legjobb együttese közé jussanak, formájuk megvan hozzá, így már csak rajtuk múlik, hogy élnek-e vele. Nagyon régóta veretlen az együttes, legutóbb októberben kaptak ki, akkor a St.Pauli ellen kaptak ki 1-2-re, egy Német Kupa mérkőzésen. Azt megelőzően viszont még szeptemberben, két BL mérkőzésen, azóta viszont veretlenek.

A Hajduk U19 azeri, albán és a Shaktar U19-es csapatával találkozott az előző körig, majd a Man Cityvel, akiket 2-1-es győzelemmel búcsúztattak. Nem veszik félvállról egymást a csapatok, de azért érezhető, hogy több vesztenivalója a hazai együttesnek van, persze ha idáig eljutottak a horvátok, akkor már ők sem akarják feladni az álmaikat.

A horvátok is nagyon jó formában vannak, a második helyen állnak a bajnokságban, a Dinamo U19 mögött. Ugyanannyi, 50 pontot szerezve állnak a csapatok az élen, de a gólarányuk sokkal gyengébb, mint ellenfelüknek, de mivel még sok van hátra, így ennek nagy jelentősége nincs. Jó a csapat védelme nagyon, ma is nehéz lesz feltörni, ha sokáig kihúzzák kapott gól nélkül, akkor nagyon jó esély nyílik a számukra a továbbjutás kiharcolására. A Hajduk is még októberben kapott ki legutóbb, azóta gólt is alig kapnak, így tényleg nagyon jó formában vannak ők is, kemény mérkőzés vár a csapatokra.

Sok nézőt várnak a mérkőzésre, a hírek szerint nem csak németek-, hanem Horvátországból is sokan mennek, illetve az országban élő horvátok is szép számmal jelen lehetnek majd a találkozón. A hazai pálya miatt, illetve a csapatok közötti különbség is azt mondatja velem, hogy itt hazai továbbjutás várható a papírforma alapján, ha sikerülne a mérkőzés első gólját a németeknek szerezni, akkor talán simán is alakulhat a mérkőzés. Több hazai gólt várok, a tippem az, hogy szerez a Dortmund U19 legalább 3 gólt.

Borussia Dortmund U19 - Hajduk Split U19: Borussia Dortmund U19 által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp