A Liverpool ma megpróbálja a lehetetlent, a 2-5-ös első mérkőzés után újból nekifeszülhet a Realnak az angol csapat.

A képlet egyszerű az idegenbeli gólok eltörlése miatt: a Poolnak legalább 3-al nyernie kell, ha keresnivalót akar magának a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sláger párosításában. Tény, a Liverpool természetesen nem olyan gyenge csapat, hogy bárki 5-öt gurítson nekik, főleg az Anfielden, az xG mutatókban 2.11-1.78-ra "nyert" a Real ellen, szóval elmondható, hogy míg a vendégeknek minden összejött, a hazaiaknak szinte semmi, persze így is lőttek kettőt, de az öt gólhoz képest ez majdnem semmi ugyebár. Felemásan készültek a vörösmezesek erre a találkozóra, mert bár a Manchester Unitedet 7-0-ra lemosták, utána vereséget szenvedtek az akkor utolsó helyen tanyázó Bournemouthtól. Ez a két meccs jellemző is egyébként a Liverpool egész szezonjára. Nem igazán lehet előre tudni melyik arcát mutatja a gárda, bár én gyanítom Klopp képes volt feltüzelni őket annyira, hogy vérben forgó szemekkel küzdjenek ma Salahék.

A Real Madrid háza táján minden rendben, lelkileg készülhetnek a bajnoki ezüstéremre, meg egy szokásosan jó BL szereplésre, persze ha a Poolnak nem sikerül beleköpniük a levesükbe. A kupában is talpon vannak még, bár nehéz helyzetbe hozták magukat a Barca elleni 0-1-el. A Liverpool elleni első meccs azért megmutatta, hogy könnyen zavarba hozható ez a spanyol védelem, akkor 14 perc alatt sikerült 2 dugót kapnia Courtoisnak. Ez azért ma is könnyen elképzelhető, főleg, hogy minimum 3 gólra lenne szükség a továbbjutáshoz Nunezéknak. Akár az is elképzelhető, hogy Real győzelemmel jön ez a tipp, mert eléggé fel kell tolnia a védekezését az angol csapatnak.

Elöl Gakpo, Salah, és Darwin fog valószínűleg rohamozni, akik már kellően felvették a ritmust az elmúlt meccseken ahhoz, hogy gólokat szerezzenek. De veszélyt jelenthet még a cserepadról Jota és Firmino is. Minden adott egy gólzáporos, közönségszórakoztató találkozóhoz.

Real Madrid - Liverpool: Liverpool által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp