Becsüljük meg, hogy a nemzetközi porondon látunk magyar csapatot, méghozzá márciusban. Igazi kuriózum.

Ha a realitást nézzük, megharcolt az FTC ezért a lehetőségért, de a realitás az, hogy egy Bundesliga élcsapat azért még nagy falat. Biztos lenne olyan szituáció, amikor az FTC megküldené a Leverkusent, de ez túl fontos meccs már a Bayernek is.

Ennek most tétje van, és ez elég nagy különbség az előző FTC-Bayer meccshez képest.

A Fradi nincs formában. Írhatnám azt is, hogy úgy sz**, ahogy van, de akkor utoljára írnék a guruban :D Egész tavasszal maga alatt a Fradi, nincs már Uzuni, nincs már Laidouni, nincs Zubkov, bár sérülése után ő is haszontalan volt, és nincs semmi tűz. Traoré és Tokmac szintén az egyik formán kívül, a másik sérült. S. Mmaee sérült, kész csoda, hogy két góllal megúszta az FTC a Bayer elleni első meccset. Mondjuk nagy mák, hogy a Leverkusen tradícionálisan pocsék olyan csapatok ellen, akik csak bekkelnek. Évekre visszamenőleg, követhetően a bekkelős csapatok ellen nincs gyógyszere.

Viszont a Fradinak elméletileg menni kell előre, és szerintem menni is fog. Legfeljebb kikap, de itthon nem nagyon teheti meg, hogy meg sem próbálja. Viszont ha megpróbálja, akkor hibázni fog. Ha hibázik, a Bayer gyors játékosai előtt ott lesz a terület, amit befutnak, és akkor ott a dugó. Egy kettő, esetleg még több.

Azért foglalkozok én csak az első félidővel, mert a 2. könnyen tingli-tangli lehet. Otthon sem erőltette a Leverkusen, idegenben sem fogja a további gólokat, ráadásul úgy, hogy hétvégén a Bayern ellen játszik. Szerintem az első játékrészt Hincapiék még komolyan veszik, és ha valóban komolyan veszik, akkor kijön a két csapat közötti különbség. Tippem az, hogy a Leverkusen az első félidő végén vezetni fog. Egy kontrával biztos elmennek, a Fradi hátul történő labdatologatásába tuti csúszik hiba, szóval én úgy kalkulálok, hogy az FTC kap gólt félidőig, azt meg nem tartom valószínűnek, hogy 2+ gólt lő. Egyet lőhet, mert miért ne, de akkor ez a tipp még pushra kijön.

Ferencváros - Bayer Leverkusen: Döntetlen esetén a tét visszajár - 1. félidő - Mérkőzés tipp