A hétközi nemzetközi kupaforduló slágermérkőzése nálam, a múlt hetihez hasonlóan, az Arsenal és a Sporting Lisbon összecsapása. Viszont most egy kicsit bátrabban nyúlok a tipphez, mert mind a két csapat gólszerzésére fogadok. Az egy héttel ezelőtti összecsapásuk eredményének tudatában szerintem túlárazták ezt az opciók az irodák, én pedig lecsapok a lehetőségre.

Mondhatjuk, hogy nincs új a Nap alatt, hisz az egymás elleni meccsüket követően mind a ketten hozták a soros bajnokijukat, sőt mind a ketten 3:0-ra nyertek, tehát a felek kellő önbizalommal érkeznek a mérkőzésbe. Ahogyan legutóbb is utaltam rá, talán a hazaiak szakvezetője Mikel Arteta rotált kevesebbet kollégájánál, de ez érthető is, hisz kimondva-kimondatlanul az Ágyúsok célja az idén a PL elsőség elérése. Nem mondom, hogy mellette nem mutatna jól a vitrines szekrényükben egy esetleges EL trófea, de ész nélküli kockázatot biztos, hogy ebbe az esetleges sikerbe nem fognak beletenni. Az Emirates-ben a mostani sorozatban még nem kaptak gólt, de a Sporting személyében most egy olyan ellenfelet fogadnak, akik annullálhatják mindezt.

Ruben Amorim több kulcsjátékosát is pihentette hétvégén a Boavista elleni bajnokin jelezvén, hogy számukra a visszafogottabb bajnoki szereplésük mellett prioritást élvez az esetleges EL továbbjutás. A BL-ből érkező portugálokról viszont azt mondhatjuk el, hogy Ők még nem játszottak olyan mérkőzést az idei kupasorozatban vendégségben, ahol ne szereztek volna gólt. Többek között a mostani ellenfelük városi riválisánál a Tottenham-nél is 1:1-el zártak úgy, hogy sokáig Ők vezettek 1:0-ra, majd a mérkőzés vége felé sikerült a londoniaknak a pontszerzés.

Az 1:1-es végeredményt sokkal inkább bele tudom képzelni a mostani ütközetbe is, mint egy esetleges 0:0-át, vagy azt, hogy valamelyik fél ne tudna gólt lőni ellenfelének. Gondolatom szerint egy korai gól bármelyik fél részéről, már félidőre zöldítheti a tippem.

Arsenal - Sporting Lisbon: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp