Mi az eredménye egy 0-7-nek? A Leipzig szempontjából az a kérdés, hogy képesek-e felállni a padlóról?

De mielőtt rátérünk a Leipzigre, beszéljünk a Bochumról. Thomas Leitsch edző csapata totálisan kétarcú. Idegenben még a megye egyes szinten játszanak, és péppé püfölik őket, de hazai pályán néha kieresztik a körmeiket, és okoznak meglepetést. Mondhatják sokan, hogy ez nem igaz, hiszen pont legutóbb végezték ki a Kölnt, de a Kecskésekkel nem tudni épp mi van.

Szóval a Bochum. Hazai pályán kifejezetten támadólag lépnek fel. A Hoffenheim, a Hertha és Gladbach ellen is kifejezetten jó játékot játszottak, nem véletlenül győztek, és rúgták a gólokat.

A Leipzig pont egy ideális állapotban van egy káosz mérkőzéshez. Egy olyan nagy pofont kapott a Manchester Citytől, amiből nagyon nehéz kilábalni. Két eset lehet ilyenkor: az egyik az, hogy full szétesik a csapatjáték, és újra szénné verik őket. Ennek azért látom kisebb esélyét, mivel olyan pszichés felkészítés zajlik ezeknél a csapatoknál, ami kizárja a lelki összeomlást.

Ezért azt gondolom, hogy olyan dolgot láthatunk, mint amit a Manchester United esetében. Emlékezhetünk, hogy a Liverpool elleni 0-7 után 4-1-re győzték le a Betist, méghozzá nagyon jó játékkal. Az első félidőben látszott, hogyan mennek előre és próbálkoznak.

Pontosan ugyanezt várom most a Leipzigtől. Egy pszihésen felturbózott csapatot várok, akik nagyon bizonyítani akarnak majd. A Bochum szintén menni fog előre, mivel kell a pont a kiesés elkerüléséért. Ezért a két támadólag fellépő csapat meccsén az első félidő két gólja nekem jó lehetőségnek tűnik.

VfL Bochum - RB Leipzig: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp