A Paks szerintem reális eséllyel hajt a harmadik helyért. Nehéz ezt elhinni, de olyan szoros a magyar bajnokság, hogy két-három győztes mérkőzéssel már ilyen előkelő pozíciót lehet elérni. Az biztos, hogy a paksiak nagyon motiváltak, és a hangulat is abszolút pozitív. Szerencsére a Waltner-korszak kilátástalan focija már a múlt.

Két dolgot mindenképp fontosnak tartok a zöld-fehér csapat szempontjából: 1. az első 15 percben totális káosz uralkodik a védekezésben. Bognár meglepett, hogy milyen bátran nyúlt a kapus poszton változtatáshoz. Korábban a Rácz-Nagy páros esetében rotált, most viszont hogy Ráczot elcserélték az MTK-val, maradt egy fiatal srác, Simon Barnabás, aki 19 éves kora ellenére úgy látszik, hogy kiszorította Nagy Gergelyt. Nos, lehet hogy néhány év múlva jó kapus lesz, de most még nem az. És rendkívül bizonytalan bizonyos szituációkban. Ez a gólok szempontjából kiváló lehetőség.

2. Az utolsó fél órára elfogy a paksiak szuflája. Bognár Györggyel egy meccsen lőttek gólt a 65. perc után (Böde Dani kétszer a Puskás ellen). Legutóbb a MOL Fehérvár ellen is látszott, hogy alig kapnak levegőt a játékosok, Waltner fizikális felkészítése semmire sem elég. Akkor ha mást sem csinál a csapat, csak védekezik, persze elegendő 90. percig az erő, de Bognár focijához 60 perc után elfogy az. Ekkortól nem nagyon lehet már számítani sok minden történésre, leginkább védekezik a csapat, és visszahúzódik a saját játékfelére.

Ebből a kettőből kiindulva érdekes nézni a Vasas elleni meccsüket. A Vasas Kondás Elemérrel nem egy támadó csapat, elég színtelen-szagtalan focit játszik. Ellenben vannak magyar szinten jó csatáraik, akik tudnak gólt szerezni bárki ellen.

A két csapat kupameccsén is látszott mindez. Volt egy jó támadósor a Vasasnál, akik az első 15 percben szénné alázták a Paks védelmét, ahol Simon Barnabás csak pislogott. Aztán pörgött fel annyira a Paks, hogy izgalmassá tette a mérkőzést, de a 60. perc után képtelen volt előre menni, mert a fülükön vették a játékosok a levegőt.

Szóval én maradok ezért az első félidőknél, mert ezt tartom jó opciónak továbbra is. A két gól továbbra is tartja magát 2.00 fölött, ami jó, pakolható.

Vasas - Paksi SE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp