Szeretem nem túlkombinálni a tippeket. Ha két olyan csapat találkozik egymással, ahol a gólokra lehet számítani, akkor fogadjunk a gólokra.

A német bajnokságban talán ez a párosítás rejti magában az egyik legjobban a gólok lehetőségét.

Adott egy Bayer Leverkusen, amelyik Európa Ligát játszott a Ferencváros ellen, és valljuk be, nem tartalékolt Xabi Alonso edző. Ez dicsérete is a Fradinak, mert az első mérkőzés 2-0-ja után is úgy gondolta a spanyol, hogy oda kell tenniük magukat. Hát, oda is tették. Láttuk, hogy mit tud ez a csapat támadásban (ha majd egyszer a Fradi egyik meccséről írok, akkor mindenképp ki kell térni Csercseszov alkalmatlanságára is).

Nekem nagyon tetszik a Leverkusen támadójátéka. Tetszik, ahogy széthúzzák a pályát, tetszik Florian Wirtz érett és okos játéka középen. Viszont nem tetszik a csapat védekezése. A Fradinak nincs komplex és felépített támadójátéka, ellenben képesek voltak helyzeteket kialakítani ellenük. Valahogy nincs meg az összhang a védekezés és a támadójáték között, ami leginkább a két védekező középpályás hibája. Andrich egy iszonyatos szörny, de nem túl okos fickó, Palacios pedig egymagában nem elég a kettő közötti összhang megteremtésére.

Nos, a Bayern támadójátéka a világ legjobbja. El tudjuk képzelni, hogy egy Tah megállítja őket? Na, ugye hogy nem.

Szerintem a két csapat nem fog nagyon kozmetikázni, nem fog taktikázni vagy finomkodni. Játszanak egy jót, kiszolgálják a közönséget. Mindkettőnek kellene a három pont, de a Bayernnek fontosabb, mert a Dortmund erőt demonstrált tegnap. Április 1-jén jön a szuperrangadó a két csapat között, oda nem lehet ponthátránnyal érkezni. Nehéz időszak ez a Bayernnek amúgy, mert utána két meccs a Freiburggal, aztán utaznak Manchesterbe is. Erőt kell demonstrálniuk nekik is, nincs mese.

Ha pedig erődemonstrációt kell tartani, akkor a viszonylag fáradtabb Leverkusen tökéletes ellenfél ehhez, szerintem az első félidő 2-3 gólja simán összejön.

Bayer Leverkusen - Bayern München: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp