A Klasszikus előtt a Real Madrid kapott egy 'pofont' a BL-sorsolásnak köszönhetően. Azt még hagyján, hogy a Chelsea ellen kell játszani a következő körben, de az, hogy az elődöntőben a Bayern-Man. City párharc győztese lesz az ellenfél, miközben a másik ág szinte EL szintű, az nem semmi. Viszont a Madrid nem egy beszäri csapat! A bajnokságban a hátrány tetemes, 9 pont, amit la kéne faragni 6-ra, majd imádkozni, hogy a Barca még kerüljön hullámvölgybe.

Hazai oldalon Dembélé és Pedri a két kimaradó, a vendégeknél Alaba, ami a kulcsembereket illeti. Nagyjából a Barca-kezdőt illetően egy a kérdés, Fati vagy Ferran játszik elöl, de ha Xavi akar húzni egy olyat, hogy az iksz sem rossz, még az is elképzelhető, hogy Sergi Roberto.

A Madridnál a kezdő pöpec lesz, a kérdés a vendégek oldalán, hogy a regeneráció hogy sikerült. Azért csak ott volt a Liverpool elleni BL-meccs, az pedig számít. Kroos, Modric, Benzema, Nacho, Carvajal...-nem fiatal titánok már.

Ettől függetlenül ami fix, Rüdiger és Militao párosa kegyetlen jó. Nacho mákja, hogy Koundé nem az a kiköpött szélső, azt meg bizonyította, hogy egy emberrel úgy-ahogy elbír, ha meg egyszer kétszer megveri (mint Salah), majd valamelyik középpályás visszasegít, vagy Rüdigerék jönnek B opcióként.

A Madridnál a gond inkább a másik oldalon lehet, bár Carvajal is összekapta magát. Mondjuk az tényleg kérdés, hogy ez a back to back hogy ízlik majd nekik.

Én úgy érzem, a Barca nem lenne boldogtalan, ha a meglévő 9 pont távolság konzerválódna. Szóval olyan nagy kockáztatást vállalni nem kell. Sok gól a katalánokban nincs, egymás érik az 1-0-ák, viszont ez az 1-0 inkább lesz 1-1, mert Vini Jr kiváló formában van, Benzema szintén villanhat, és én érzem a fejesgólt is, Militao és Rüdiger azért még akkor is opció, ha Christensen, Koundé és Araujo védekezik. Láttuk a 'pool-Real-t, Benzema bólintását, lehet ott van Dijk, van olyan figura, amikor amásik védelem állva marad, lefagy. Egyszerűen ha egy mondatban akarnám megfogalmazni, a Barcának jó az iksz, és a ligának is érdeke, ha még viszonylag marad izgalom ott elöl is.

FC Barcelona - Real Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp