Ma ismét egy CONCACAF Nemzetek Ligája mérkőzést néztem ki a C Divízió C csoportjából, ahol a feljutásra nagyon jó eséllyel pályázó és jelenleg listavezető St. Lucia látogat az utolsó Anguilla válogatottjához. Ebben a csoportban is három együttes küzd a feljutásért, kiesni viszont nem lehet, úgyhogy teljesen mindegy a hazai együttes számára, hogy mi lesz ennek a mérkőzésnek a kimenetele.

A hazai együttes a leggyengébben jegyzet CONCACAF ország, csak olyan együtteseket előzhet meg maximum, akik nem tagjai a FIFA-nak (210.helyezett). A világranglistán pedig egy együttest tud maga mögé utasítani, ez pedig nem más, mint San Marino. Ezzel szemben St. Lucia a 172.helyen áll jelenleg, illetve a csoportban is feljutásra áll, így a következő kiírásban már erősebb országok ellen mérhetik össze tudásukat.

A hazaiak 0-2-1-es mérleggel és 1-3-as gólaránnyal állnak a harmadik helyen, míg St. Lucia 2-0-0-lal és 3-0-ás gólaránnyal vezeti a hármast. Közöttük Dominika van szintén két ponttal, akiknek már csak egy mérkőzésük van, St. Lucia ellen. A vendégeknek behozhatatlan az előnye már, így gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy mit játszanak ezen a két mérkőzésen, a feljutást már akkor sem bukhatják el. Nyilván nem úgy állnak majd hozzá, hogy hidegen hagyja őket, azonban ha választani kellene a két mérkőzés közül, akkor inkább a dominikai válogatott ellen veretném őket, mert a világ egyik leggyengébb válogatottját csak megverik B csapattal is ma.

Tavaly júniusban játszottak egymás ellen, akkor 2-0-ás hazai győzelem született, szerintem ma ezt túlszárnyalják a vendégek és minimum hármat rúgnak Anguillának.

Anguilla - St Lucia: St Lucia által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp